Datum objave: 20. Lipanj 2023

JOŠ JEDAN KONCERT / Parni valjak zadnjeg dana kolovoza nastupa na tvrđavi svetog Mihovila

Diana Ferić
Diana Ferić

Parni Valjak, jedan od najznačajnijih rock bendova u regiji, ovog će ljeta stati na jednu od najljepših otvorenih pozornica na Jadranu - onu na tvrđavi sv. Mihovila u Šibenikuna kojoj nastupaju 31. kolovoza.

Krajem ožujka Parni Valjak je objavio novi autorski singl “Moja glava, moja pravilai time potvrdio nastavak svoje priče u kojoj im se pridružio Igor Drvenkar. Ova odluka dočekana je uz snažnu podršku njihove vjerne publike, koja je do svog punog izražaja došla na dosad održanim koncertima u sklopu klupske proljetne turneje. Već s prvim taktovima pomno odabranog koncertnog repertoara, kojeg čine svevremenski klasicipoput “Stranica dnevnika, “Jesen u meni”, “Dođi, “Ugasi me, i “Zastave, generacijski raznolika publika oduševljeno je prihvatila ovo novo poglavlje.

Glazbu i stihove nove pjesme “Moja glava, moja pravilapotpisuje Husein Hasanefendić Hus, autor bezvremenskih klasika Parnog Valjka koji su odgojili generacije slušateljica i slušatelja. Pjesma je nastala prije nekoliko mjeseci, tražila je svoj glas i u kadru se pojavio upravo Igor, koji je svojom energijom, pristupom i glasom osvojio simpatije članova benda. Pjesma je vrlo brzo po objavi zauzela i vodeće mjesto službene HR Top 40 liste domaćeg radijskog airplaya i na broju 1 provela čak šest uzastopnih tjedana.

Nakon što su svoje novo poglavlje uživo predstavili proljetnom klupskom turnejom na kojoj su nastupili u prepunim koncertnim prostorima u Zadru, Rijeci, Ljubljani i Mariboru, a prije nego što stanu na pozornicu zagrebačke Tvornice kulture u listopadu, članovi benda Parni Valjak svoje novo poglavlje predstavljat će uživo i tijekom ljetnih mjeseci na open-air koncertima, a jedna od ključnih postaja svakako je draga im destinacija - tvrđava sv. Mihovila, koja ove godine slavi desetu koncertnu sezonu!

Prvi set ulaznica dostupan je po cijeni od 25€, a nakon toga cijena ulaznice iznosit će 30€. Ulaznice su od danas 20. lipnjaprva 24 sata dostupne korisnicima Mastercard® kartica u sustavuEventim, a nakon toga svima ostalima te će se moći kupiti u sustavu Eventim i u City pointuTvrđave kulture Šibenik.   

Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava ostvaruju popust od 10% na ulaznice kupljene u City pointu Tvrđave kulture Šibenik.

Iz kategorije: Glazba & Spektakli