Datum objave: 10. Lipanj 2023

ZVONIMIROVI DANI / Počeo spektakl oživljene srednjovjekovne povijesti u Kninu, danas nastavak

Diana Ferić
Diana Ferić

Radionice, postrojavanje viteških skupina, mačevalački dvoboji, čitanje slikovnice o kralju Zvonimiru, viteške igre, pucanje iz srednjovjekovnog oružja, upad uljeza na tvrđavu, vatreni show samo je dio dvodnevnog programa Zvonimirovih dana koji su počeli sinoć u Kninu.

 

Vile s Krke i čitanje slikovnice o kralju Zvonimiru povele su najmlađe u svijet mašte, a Čarobni svijet je svakome djetetu omogućio da postane mali kralj ili kraljevna izradom kruna. Učilo se plesati srednjovjekovni ples uz povijesno-plesnu udrugu Kontea, a Red vitezova Ružice Grada održao je školu viteštva. Glasno raspucavanje iz povijesnih kubura priuštilo nam je Kuburaško društvo Tri kralja Jakovlje i VDSK Lobor - Viteško društvo Svetog Križa. Uljez je uhvaćen i zatočen, a njegova sudbina će se doznati večeras na kninskoj tvrđavi za kada je najavljen dolazak kralja Dmitra Zvonimira.

Večeras će biti izloženi i likovni radovi nastali na radionici Vila s Krke, a mali će ih umjetnici potom moći i ponijeti kući.

Evo što je najavljeno za danas:

Od 18:00 – radionice za djecu i odrasle (mačevanja, streličarenja, glagoljice); Povijesno-plesna udruga Kontea – radionica srednjovjekovnog plesa; Red vitezova Ružice grada – prezentacija viteških oklopa i oružja

19:00 – DOLAZAK KRALJA DMITRA ZVONIMIRA i Dječja alka Vučkovića

20:00 - potezanje konopa i mačevalački dvoboj

21:00 – DRAMSKI PROGRAM (viteško nadmetanje, borba, mačevanje, pucanje, vatra)

21:30 – VATRENI SHOW

 FOTO: Stjepan Tomić

 

 

Iz kategorije: Glazba & Spektakli