Datum objave: 03. Svibanj 2023

SVIBANJ U AZIMUTU / Seriju koncerata otvara beogradski bend Kanda, Kodža i Nebojša, kređe nova sezona podcasta

Diana Ferić
Diana Ferić

Svibanj će, kao i svi predhpodni mjeseci u ovoj godini u šibenskom klubu Azimut , biti u znaku vrhunskih koncerta. Stižu bendovi koji su na ovaj ili onaj način ostavili trag u Krešimirovom gradu ili još nisu, a svakako su to već trebali.

Koncertnim programom „10 za 10“ šibenski Azimut slavi desetljeće postojanja, stvaranja i inspiriranja i deset godina dug put od kluba do nezavisnog kulturnog centra. Mjesec odličnih koncerata otvara beogradski rock bend Kanda, Kodža i Nebojša koji je bio posebna želja prvog čovjeka Azimuta, Hrvoja Jelkovića koji ne skriva da u subotu, 6. svibnja, neće raditi, već će jednostavno uživati u glazbenoj poslastici iz prvog reda.

Riječ o bendu koji neopisivo volim i cijenim i smatram ih jednim od najvećih bendova zadnjih 20 godina na beogradskoj sceni. Trenutačno su na turneji i promoviraju svoj album „Beton““, kazao je Jelković, dodajući da je riječ o bendu koji karakterizira poseban vokal, pravi rock'n'roll zvuk, odlični tekstovi i energija na pozornici.

Mogli ste ih slušati još prije trideset godina, a ako i niste, u subotu, 6. svibnja čekaju vas u Azimutu Ulaznice su u prodaji online na Entrio.hr ili u Azimutu, a isto vrijedi i za predstojeće koncerte Repetitora, Tidal Pulla i Kali Fat Duba.

KREĆE NOVA SEZONA PODCASTA

Nakon toga slijede još dvije odlične svirke iz koncertne serije „10 za 10“. Repetitor u petak, 12. Svibnja i Kali Fat Dub u subotu, 27. Svibnja, a između jedan iz programa „Nevidljiv scena“. Riječ je o bendu Tidal Pull koji će u Azimutu nastupiti u subotu, 20. Svibnja. Ulaznice za sve koncerte već su u optjecaju na Entrio.hr ili u Azimutu.

Odlična vijest je da ovog tjedna ekipa koja stoji za „Nevidljive scene“ počinje s prikazivanjem nove sezone istoimenih podcasta snimljenih s izvođačima koji su od početka godine nastupili u Azimutu. Podcasti se mogu pogledati na YouTube kanalu „Nevidljiva scena“, a donose razgovore s autorskim glazbenicima „svoj svijet grade daleko od mainstream medija i formatiranih radio postoja. Umjetnici koji do publike dolaze na najiskreniji mogući način – živom svirkom u lokalnim klubovima. Za mnoge oni su 'nevidljivi', za nas oni su 'budućnost kokja je stigla'“, poručili su iz Nevidljive scene.

OČEKUJ NEOČEKIVANO

Prvi u od nekoliko ovosezonskih podcasta posvećen je Ivanu Grobenskom, a na rasporedu je u četvrtak, 4. svibnja od 20 sati. Osim njega, pratitelje „Nevidljive scene“ čekaju razgovor s bendovima Vizelj, Seine, 21 vek, U pol 9 kod Sabe, Šajzerbiterlemon i još nekoliko iznenađenja.

Program „Nevidljive scene“ održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH. Sufinanciran je sredstvima HDS-ZAMP-a, a sponzor je GRIF.

U ovoj polusezoni Nevidljive bilo je nekoliko spektakularnih trenutaka i radujem se što će konačno sve to ugledati svjetlo dana, odnosno interneta. Jer, iskreno, nisam ni ja još vidio konačne proizvode, budući da se svi ti podcasti montiraju pod velom tajne u našem dislociranom studiju na Šubićevcu. Očekujemo neočekivano!“, poručio je Marko Podrug, dio mašine „Nevidljive“ koju već treću godinu podržavaju relevantne institucije što svjedoči o kvaliteti i potrebi ovakog kulturno – glazbenog programa.

Iz kategorije: Glazba & Spektakli