Datum objave: 25. Travanj 2023

U AZIMUTU NEMA PRAZNOG HODA / Ovog tjedna vas očekuju edukativni programi, ekološke teme , kviz i u subotu koncert Blu Vinila

Diana Ferić
Diana Ferić

Pet dana u ovom tjednu ispunjeno je različitim programima u nezavisnom kulturnom centru Azimut u Šibeniku - od edukativnih programa preko predavanja i likovnih izložb do ekologije i glazbenih koncerata. Pub kviz u Azimutu, predstavljanje projekta „Crno brdo“ uz predavanje Lane Stojičević i Jadrana Kale, predavanja u sklopu festivala prirode „Flora Dalmatica“, likovna izložba Koraljka Grebena, glazbeni petak uz vinile i subotnji koncert BluVinila. Sve to dok Azimut obilježava deset godina djelovanja, stvaranja i inspiriranja serijom koncerata objedinjenih pod nazivom „10 za 10“.

POSEBNA POSLASTICA

Vrhunac dupkom ispunjenog programa u Azimutu svakako je koncert BluVinila u subotu, 29. travnja. Ulaznice su u prodaji online na Entrio.hr ili u Azimutu, odakle poručuju - nema sumnje da će to biti još jedan od onih vrhunskih koncerata.

Oko godinu dana se lovimo mi iz Azimuta i BluVinil, ali uvijek se nešto ispriječi, bilo da je krivi datum, da je netko bolestan ili nešto treće. I evo konačno je došlo vrijeme da se BluVinil uprizori u Azimutu. S obzirom na jaku poveznicu benda i Šibenika, ne sumnjam da će to biti jedan odličan koncert. Znam da su dečki jako nabrijani, i da jedva čekaju doći i odsvirati koncert“, kazao je Hrvoje Jelković, vlasnik Azimuta.

BluVinil će ujedno i zaključiti travanj u Azimutu, nakon čega slijede dva tjedan rođendanskih koncerta iz programa „10 za 10“.

TEMATSKI KONCERTNI PROGRAM

10 za 10“ je nastao iz promišljanja kako obilježiti deset godina Azimuta, a ideja je bila okupiti izvođače koji su kroz taj period na neki način obilježili prostor Azimuta ili nikad prije nisu svirali u klubu, a trebali su. „Imao imena koja su i po nekoliko puta nastupila u Azimutu ili je riječ o izvođačima koji su nama važni iz nekog razloga, a još nisu ovdje svirali. Dogurali smo do mislim petog kocerta, a u međuvremenu smo čuli CHUI, Lu Jakelić, Saru Renar, EKV Krug“, kazao je Hrvoje Jelković. Kao posebnost ističe činjenicu da su neki od tih koncerata bili rasprodani. „Što znači da smo napravili odabir koji se, osim što je vezan za Azimut, očito sviđa i ljudima. To je ispao dobar kompromis svega“, govori Jelković.

SKORI IZLAZAK NA GREEN STAGE

Još uvijek dvoje hoće li koncerte „10 za 10“ raditi na otvorenom budući da je green stage uglavnom rezerviran za akustične, minimalističke koncerte. „Dovesti bend pa ga ograničiti formom, nismo sigurni hoćemo li to raditi preko ljeta ili ćemo nastaviti najesen u zatvorenom“, potvrdio je Jelković posebno sretan zbog naredna dva koncerta koja se trebaju dogoditi u klubu.

Naime, u subotu, 6. svibnja, u goste dolaze Kanda, Kodža i Nebojša, a u subout 12. svibnja, Repetitor. „Igrom slučajnosti, tjedan za tjedan imamo dva velika imena, oba benda dolaze iz Beograda. Prvi su Kanda, Kodža i Nebojša što je za mene osobno možda i najzanimljiviji trenutak s obzirom da je riječ o bendu koji neopisivo volim i cijenim i smatram ih jednim od najvećih bendova zadnjih 20 godina na beogradskoj sceni. Trenutačno su na turneji i promoviraju svoj album „Beton““, kazao je Jelković, dodajući da je riječ o bendu koji karakterizira poseban vokal, pravi rock'n'roll zvuk, odlični tekstovi i energija na pozornici. „Ja taj koncert jedva čekam, neću ga raditi, nego slušati iz prvog reda“, najavio je prvi čovjek Azimuta.

Drugi slijedeći koncert koji ističe je onaj Repetitora koji je dobro poznat ovdašnjoj publici. Dok su se probijali svirali su na nikad prežaljenom Terraneu, potom i na vrhunskom SuperUhu, sad stižu u Azimut. „Repetitor je kao bend napravio sve što se može napraviti na ovoj našoj regionalnoj sceni. Riječ je o beskompromisnom rock triju koji rastura, „ubija“ i melje sve spred sobom u klupskoj atmosferi, u prostoru kao što je Azimut pa će to definitivno biti doživljaj koji ne bi trebalo propustiti“, tvrdi Jelković, čovjek s kojim je počela renesansa glazbenog programa u Šibeniku prije jednog desetljeća pa bi mu valjalo vjerovati na riječ.

Ulaznice za sve koncerte su u prodaji – Entrio.hr ili u Azimutu.

MOJA I TVOJA LJUBAV

U petak, 28. Travnja, od 22 sata za glazbeni program brine DJ kolektiv Project 33/45. Sluša se probrana glazba s vinila. Upad besplatan. Dan ranije, u 20 sati u Galeriji Azimuta bit će otvorena izložba „Ljubav“ Koraljka Grebena, jedinstvenog umjetnika iz Metkovića kojemu će ovo biti prva samostalna izložba u Šibeniku. „Mogu samo reći da se tamo osjećam kao doma. Ovim putem pozivam sve zainteresirane da dođu vidjeti moju, a možda i svoju Ljubav“; poručio je Greben.

Iz kategorije: Glazba & Spektakli