Datum objave: 21. Travanj 2023

BEOGRADSKI ŠAJZERBITERLEMONA NASTUPA SUTRA U AZIMUTU: Zagrantirana punokrvna rock'n'roll svirka

Diana Ferić
Diana Ferić

Rock'n'roll na najjače bio bi najtočniji opis onog što slijedi sutra, u subotu, 22. travnja, u Šibeniku. Mjesto radnje – Azimut, program „Nevidljiva scena”. Svira beogradski bend zanimljiva imena Šajzerbiterlemon kojemu će ovo nakon šest godina na sceni biti prvi put da nastupaju na hrvatskoj obali, još prije u Šibeniku. „I to je za nas baš veliko zadovoljstvo”, poručili su iz benda. Ulaznice su u prodaji online na Entrio.hr ili u klubu.

RADOST SVIRANJA NA JADRANU

Osobno sam veoma vezan za hrvatsko primorje i za mene je posebna privilegija da Šajzeri tu sviraju. Vidjeli smo koliko je sjajnih regionalnih imena sviralo u Azimutu, bili su tu i naši prijatelji iz bendova KOIKOI i Vizelj, i možemo samo reći da smo presretni što ćemo i mi sada biti među tim imenima”, priznao je Jovan Sibinović, frontman Šajzerbiterlemona, benda koji u subotu ima koncert u šibenskom Azimutu.

Pružit ćemo jednu punokrvnu rock'n'roll svirku i nadam se da ćemo nekom tu večer postati novi omiljeni bend”, ne skriva Sibinović svoja očekivanja od predstojećeg koncerta.

Beogradski bend, Šajzerbiterlemon u Šibeniku će u subotu održati koncert u Azimutu na kojem će promovirati svoj drugi album „Na dugačkim poljima“, koji je lani objavio nezavisni label Geenger Records“. Koncert će biti održan u okviru programa „Nevidljiva scena” koji su prije tri godine pokrenuli Azimut i Udruga Kolektiv 4B. Ulaznice su u prodaji online preko Entrio.hr ili u klubu.

SVJETIONIK REGIJE

Nevidljiva scena” je pokrenuta s idejom promocije autorske rock scene u regiji i u zasad joj ide dobro o čemu svjedoče i bendovi na koje se referira. Program „Nevidljive scene“ održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH. Sufinanciran je sredstvima HDS-ZAMP-a, a sponzor je GRIF.

Takvi programi i inicijative su kulturni "svjetionici” regije. Koliko god bendovi vrijedno radili i gradili svoje priče, to sve ne može dobiti pun smisao ako nema inicijativa u regiji koje će prepoznati njihov rad i omogućiti im da isti predstave pred publikom u različitim gradovima. Kada bi svaki grad u regiji imao program kao što je „Nevidljiva scena”, onda bismo mogli reći da smo da smo na pravom putu”,iskren je Jovan Sibinović, frontman Šajzerbiterlemona, dodajući: „Za kraj mogu samo reći da vjerujem da će ovo biti samo prvo u nizu naših druženja sa Šibenčanima i da ćemo odmah po povratku u Beograd već željno iščekivati ponovni susret.”

Kao uvertiru u ono što slijedi sutra, večeras od 22 sata ide slušaonica „Selected by Bakula“. Vrste se ploče, sluša probrana glazba, uživa u odabranom društvu i skuplja energija za subotnji ples. Ulaz je slobodan.

Iz kategorije: Glazba & Spektakli