Datum objave: 19. Travanj 2023

DOGAĐANJA U AZIMUTU / Nevidljiva scena nikad vidljivija -ove subote nastupa alter-rock bend Šajzerbiterlemon

Diana Ferić
Diana Ferić

Autorska alternativna glazbena scena u regiji nikad nije bila vidljivija i to djelom zahvaljujući programu „Nevidljiva scena“ koji su 2021. godine u Šibeniku pokrenuli klub Azimut i Kolektiv 4B. Njihovo zalaganje za promociju i razvoj autorske rock scene uskoro su počele slijedi i institucije, ali što je još važnije i publika. Pa tako već ove subote, 22. travnja, „Nevidljiva scena“ svira dalje i to uz Šajzerbiterlemon u Azimutu u Šibeniku. Ulaznice su u prodaji online na Entrio.hr ili u klubu.

Riječ je o klasičnom alter-rock bendu koji će u Šibeniku promovirati drugi album „Na dugačkim poljima“, koji je lani objavio cijenjeni nezavisni label Geenger Records“, kazao je Marko Podrug, prvi čovjek „Nevidljive scene“; istoimenih serijala koji se mogu pratiti na YouTube kanalu.

 

ŠAJZERBITERLEMON U NASTAVKU

Svi koji pomnije prate regionalna glazbena kretanja vjerojatno znaju da tzv. Hali Gali scena nudi najatraktivnije i najperspektivnije beogradske, odnosno srpske alternativne bendove. Riječ je o Hali Gali kompilacijama i festivalima na kojima se posljednjih godina isprofiliralo prilično nove kvalitete i novih uzbuđenja. „Nevidljiva scena“ je u Azimut već dovela dva Hali Gali benda, Koikoi i Vizelj, a Šajzerbiterlemon će, dakle, nastaviti taj niz“, kazao je Podrug, dodajući da je ekipa u treću sezonu „Nevidljive“ ušla udarnički.

Dosad su u Azimutu nastupili Ivan Grobenski, 21 Vek, Vizelj, Seine i U pol' 9 kod Sabe. „Do ljeta nas još čekaju Šajzerbiterlemon i Tidal Pull, a onda od jeseni idemo još udarničkije. Dobra vijest u svemu ovome je da je publika počela vjerovati programu „Nevidljive scene“, tako da nam je prosjek posjećenosti odličnih stotinjak ljudi po koncertu. Usput smo, što se samog podcasta „Nevidljiva scena“ tiče, snimili i dva specijala, na ljubljanskom MENT-u i zagrebačkom Substratu. To je u montaži i uskoro izlazi vani. Naše kamere su, također, zadnjih nekoliko mjeseci pratile i snimanje jedne kompilacije po cijeloj državi, ali o tom po tom“, najavio je Podrug.

Podcast će ove godine pričekati s emitiranjem jer je tako odlučila ekipa predvođena Podrugom i Krešimirom Grubićem. „Ove smo godine odlučili malo pričekati s podcastom, odnosno da ih ne izbacujemo odmah nakon što ih snimimo, nego da tempiramo. Od kraja travnja ili početka svibnja objavljivat ćemo ih u redovnom, jednotjednom ritmu. Snimljeno ih je dakle pet plus dva specijala pa, eto, uskoro kreću. Pratite naš Fejs i YT kanal“, poručio je Podrug.

Program „Nevidljive scene“ održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH. Sufinanciran je sredstvima HDS-ZAMP-a, a sponzor je GRIF.

UVERTIRA U KONAČNO PROLJEĆE

Koncert Šajzerbiterlemona, benda koji je na sceni već gotovo deset godina, na rasporedu je u subotu, 22. travnja, od 21.30. Ulaznice su prodaji online na Entrio.hr ili u Azimutu. Šajzerbiterlemon debitantski objavio je 2017. godine, a njihov zadnji, ali ne i posljednji uradak iz 2022. „Na dugačkim poljima“ osvojio je publiku i kritiku i ustoličio popularne Šajzere kao jedan od najznačajnijih bendova nove generacije. Tko sumnja, u izvrsnost njihove glazbe k'o stvorene za subotu navečer mogu provjeriti već ove subote.

Kao uvertiru u subotu, u petak navečer od 22 sata ide slušaonica „Selected by Bakula“. Vrste se ploče, sluša probrana glazba, uživa u odabranom društvu i skuplja energija za subotnji ples. Ulaz je slobodan.

Iz kategorije: Glazba & Spektakli