Datum objave: 08. Travanj 2023

PRODUŽENI VIKEND U AZIMUTU / Jutros srednjoškolski buvljak, večeras koncert U pol 9 kod Sabe, sutra udružene šibenske DJ snage

Diana Ferić
Diana Ferić

Produženog vikenda u Šibeniku ima se što raditi. I to sve na jednom mjestu bez dugo traženja, a mjesto je nezavisni kulturni centar Azimut gdje već u subotu, 8. travnja, od 10 i 30 kreće humanitarni buvljak za Šibenske šape koje skrbe o napuštenim životinjama, a koji organiziraju učenici Turističko ugostiteljske škole u Šibeniku. Nakon toga slijedi večernji koncert benda U pol 9 kod Sabe, ulaznice su u prodaji, dok će cijeli vikend, i subota i nedjelja na istom mjestu biti u znaku glazbe i jednog ponovnog okupljanja.

SUBOTA UJUTRO JE ZA BUVLJAK

Ovu subotu Klub Azimut, Šibenske šape i Turističko - ugostiteljska škola Šibenik organiziraju humanitarni srednjoškolski buvljak. „Spajamo ugodno s korisnim, potičemo i razvijamo svijest mladih o potrebi da očuvamo našu Zemlju održivim praksama razmjene odjeće i kupovanja rabljene odjeće, a usput prikupljamo novac za lokalnu udrugu za zaštitu životinja. Svratite do Azimuta, informirajte se o problemima napuštenih životinja, razgledajte i nabavite sjajne komade za nadolazeće proljeće i usput doprinesite aktivnostima u lokalnoj zajednici“, poručili su organizatori.

Buvljak počinje u 10.30, traje do 12.30h.

SUBOTA NAVEČER JE ZA KONCERT

Nevidljiva scena, glazbeni program u trećoj sezoni, večeras u Azimut odvodi – U pol 9 kod Sabe. Cure trenutačno snimaju svoj četvrti album, a u međuvremenu pred publikom izvode uživo singl kojim ga najavljuju. Riječ je o odličnom bendu, koji glazbom progovara o važnim temama.

Bend je prošao kroz razne glazbene faze i instrumentalne postave, a njihov recentni zvuk obilježava kombinacija akustičnog klavira i elektronskih instrumenata.

Specifični po tekstovima pjesama koje nerijetko pričaju životne priče LGBT zajednice, Sabe su karakterizirane kao pop kabaret s aktivističkom porukom.

Ulaznice su u prodaji online na Entrio.hr ili u Azimutu.

TOUR DE SOUND – REUNION

Prošlo je više od pet godina od posljednjeg zajedničkog nastupa DJ kolektiva Tour de Sound koji čine Tabula, Santiago Batacosta, Lawrence Klein i Bakula. Kolektiv mlade šibenske DJ generacije nastao je s ciljem promocije house i disco glazbe, jedan je od prvih koji su započeli sa streamingom DJ setova, mnogo prije nego što je taj format ozbiljno preuzeo društvene mreže.

Nakon dugo vremena, zajednički se vraćaju u 3/4 sastavu i to čak dva dana zaredom – 8. travnja u proljetnje jutro kad će probuditi Azimutov Green stage iz zimskog sna te sljedeći dan na Uskrs, kad se zabava seli u noćnu atmosferu kluba Azimut.

Iz kategorije: Glazba & Spektakli