Datum objave: 24. Ožujak 2023

NEVIDLJIVA SCENA / U Azimutu sutra nastupa makedonski dream team koji smo u Šibeniku slušali i na neprežaljenom Terraneu

Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon Terranea, Azimut, najbolji je opis vikenda koji slijedi u Šibeniku.Nevidljiva scena koja u subotu, 25. ožujka dovodi 21 Vek, makedonski glazbeni dream team čije smo članove prvi put ikad u Krešimirovom gradu slušali na neprežaljenom Terraneu. Već je to sasvim dovoljna pozivnica za sve ono što dolazi narednih dana. Samo sedam dana kasnije, na istom mjestu slijedi gotovo pa nultni koncert Mile Kekina, frontmana Hladnog piva, koji će u Šibeniku održati samostalni koncert i promociju svog glazbenog stvaralaštva. Ulaznice su u prodaji.

MAKEDONSKI DREAM TEAM

Vikendi su najbolji u Šibeniku. I to kako god okrenete, a posebno u glazbenom smislu. Potvrdit će to već ovaj vikend, kad nezavisni kulturni centar Azimut nastavlja s klupskim programom, točnije Nevidljivom scenom. Ali prije subote, petak.

U petak, 24. ožujak, miks pult preuzima jedan od aktera domaće DJ scene, čovjek kojeg publika voli vidjeti s one strane pulta, Stipe Jazzy Širinić. Vrtit će se ploče, uživati u petku navečer. Program počinje u 22 sata, ulaz slobodan. Za ulaz u subotu, publika će morati nabaviti ulaznice što prije to bolje jer sad već po tradiciji, koncerti Nevidljive scene rasprodaju se do početka koncerta, a ove subote u šibenski Azimut stiže 21 Vek.

Radujemo se Šibeniku, gradu Dražena Petrovića i Mate Škugora. S nekim prošlim bendovima smo nastupili na Terraneu, ali ovo je prvi put da nastupamo u kultnom Azimutu. Znamo i pratimo rad kluba i čestitamo obljetnicu i jedva čekamo da se vidimo i družimo”, poručili su iz makedonskog benda kojeg s razlogom svi koji su ih čuli nazivaju makedonskim dream teamom. 21 Vek su Vasko Atanasoski (vokal), Rade Jordanovski (bas) i Deni Krstev (gitara, prateći vokal). Ako vam se imena čine poznata to je zato što ste ih ranije slušali u bendovima Bernays Propaganda, FxPxOx, XAXAXA, My Tear. Glazba koju sviraju sad?! 21 Vek istražuje ekspresivnu paletu u rasponu od post-punka do makedonske tradicionalne glazbe.

Dođite, neće biti loše, možda bude dobro”, poručili su dobro raspoloženi Makedonci koji su na turneji, a u sklopu koje nisu preskočili Šibenik. Ulaznice su u prodaji u klubu ili online Entrio.hr .

NOVO DOBA ZA MILU KEKINA


Šibenik nije preskočio ni Mile Kekin, pjevač Hladnog piva. Mile Kekin se upravo u Šibeniku sprema za najavljenu turneju i pretpremijeru samostalnog albuma. Jer, iako je Hladno pivo sišlo s pozornice, Mile Kekin ima još toga za otpjevati i to se sprema napraviti diljem zemlje. Nultni koncert – subota, 1.
travnja, klub Azimut. Ulaznice su u prodaji u klubu ili na Entrio.hr. Mile Kekin u Azimut stiže po prvi put.

Osim novih stvari, predstavit će i novi bend, dobro poznate glazbenike: Mark Mrakovčić na gitari, Andrija Lazo na harmonici i gitari, Danko Krznarić za klavirom i na električnoj gitari, Viktor Slamnig na bas gitari te Mario Petrinjak za bubnjevima. Svirat će dobre stare stvari Hladnog piva, ali i neke Miline solo hitove kao i pjesme s novog albuma.

Program „Nevidljive scene“ održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH. Sufinanciran je sredstvima HDS-ZAMP-a, a sponzor je GRIF.

Iz kategorije: Glazba & Spektakli