Datum objave: 24. Ožujak 2023

Novo ime desete sezone na Tvrđavi sv. Mihovila: U Šibenik 8. kolovoza stiže Bonobo!

Diana Ferić
Diana Ferić

Bonobo, jedan od najomiljenijih svjetskih glazbenika, majstor kombiniranja stilova i godinama headliner velikih svjetskih festivala, nastupa na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila8. kolovoza, gdje će ujedno obilježiti desetu sezonu jedne od najljepših pozornica na Jadranu.

Simon Green, umjetničkog imena Bonobo, na sceni je više od 20 godina, a na pozornici Tvrđave sv. Mihovila nastupit će u pratnji osmeročlanog benda u sklopu iznimno uspješne turneje ‘Fragments Live’. 

„Jubilarna deseta koncertna sezona na Tvrđavi sv. Mihovila bit će posebno obilježena i jedva čekamo s publikom podijeliti što smo sve pripremili za slavljeničko ljeto! Uz koncert Bonoba i već najavljene 
Emeli Sandé Sigur Rós, publika na Mihovilu uživat će u nastupima još itekako zvučnih imena, stoga stay tuned! – poručuju iz Tvrđavi kulture, organizatora ovog događaja.

Pozornica na Tvrđavi sv. Mihovila, otkako je
 otvorena 2014. godine, ugostila je brojne regionalne i svjetske glazbene zvijezde i s više od 200 različitih evenata postala prestižna lokacija za održavanje večernjih događanja koja su Šibenik postavila na mapu vodećih koncertnih destinacija.

Poznat po vještinama kombiniranja trip-hopa, jazza, elektronike, hip hopa i jazza, Bonobo u Šibenik dolazi izvesti stvari iz bogate dvadesetogodišnje karijere, s posebnim naglaskom na posljednji album Fragmentsnajemotivniji album koji je ikada stvorio. 

Fragments je nastao od eksperimentiranja i ideja na koje su najviše utjecale Bonobove suradnje i bijeg u divljinu. Za razliku od ostalih albuma koje je stvarao na putu između turneja i koncerata, Fragments  je nastao dok je svijet mirovao u izolaciji, a Bonobo tražio inspiraciju u divljem, negostoljubivom okruženju Doline smrti.

Tražio sam inspirirajuća, otuđena i jedinstvena mjesta“, kaže proslavljeni glazbenik koji je u Dolinu smrti otišao sasvim sam na dan koji se pokazao najvrućim u povijesti u toj negostoljubivoj pustinji nekoliko sati vožnje od njegovog doma u Los Angelesu. Fragments su sinteza borbe i izolacije, kako kolektivne tako i osobne, s energičnim, sretnim povratkom: veličanstven glazbeni podsjetnik da kreativnost i nada nastaju iz razočaranja i unutarnje borbe u najneočekivanijim trenucima. 

Bonobo, jedan od najvećih u svijetu dance glazbe, ove je godine bio dvaput nominiran za prestižnogGrammyija,s Fragments za najbolji dance/elektronski album i s Rosewood za najbolju dance/elektronsku pjesmu. 

Njegov album Migrations iz 2017. godine bio je na prvom mjestu Billboard dance ljestvice i među Top Ten albuma niza zemalja Europe i svijeta. Bonobo je surađivao sa sjajnim imenima - Erykah Badu, Ólafur Arnalds, Jon Hopkins, George Fitzgerald, London Grammar, Gorillaz i Michael Kiwanuka,koji je na sv. Mihovilu nastupao u ljeto 2019. godine.

Prvi set ulaznica dostupan je po cijeni od 45€, a nakon toga cijena ulaznice iznosit će 55€. Ulaznice su dostupne od danas u sustavu Eventimi u City pointu Tvrđave kulture Šibenik. 

Iz kategorije: Glazba & Spektakli