Datum objave: 16. Ožujak 2023

NOVA GLAZBENA PRIČA U ŠIBENIKU / Veliki interes za Yamaha Music School uz zabavni pritup glazbenom obrazovanju

Diana Ferić
Diana Ferić

Više od 100 Šibenčanki i Šibenčana svih generacija bilo je na Danima otvorenih vrata Yamaha Music School koji su održani u Brešanovoj sobi u Šibeniku,a kroz zabavu su se upoznali s programima i konceptom te svjetski poznate glazbene škole koja s nastavom kreće u travnju. 

Boris Plazibat, YMS mentor saksofona istaknuo je kako mu je bilo posebno zadovoljstvo gledati najrazličitije uzraste, od onih najmanjih, pa sve do zrelih ljudi, kako se svi jednako vesele zbog novih vještina koje su stekli u sasvim kratkom vremenu koje su proveli s mentorima YMS.

U skladu s motom YMS "Let's play!", mentori su svim zainteresiranima praktički odmah davali instrumente u ruke i u sasvim kratkom vremenu, čak i potpune početnike, uz pomoć magije glazbe, navodili na zajedničko pjevanje i sviranje. Bilo je tu i prekaljenih glazbenika, koji su svratili tek da zadovolje znatiželju i saznaju "o čemu se tu radi", a koji su jednako tako otišli iz šibenskog kazališta s osmijehom na licu i uz komentar: "Da je ovoga bilo kad smo mi počinjali...."

Oduševljenje djece moglo se čuti kroz veselje i smijeh uz poznatu pjesmicu Hobby programa namijenjenog djeci već od 1.5 godine i njihovim roditeljima, kao i na glazbenim programima Music adventure (4-6 godina) i Music parade (6-8 godina). Oni stariji, djeca, mladi i odrasli istraživali su i bili puni pitanja o omiljenim instrumentalnim Popular music programima, kao i onom pjevačkom Class Vocals.

Filip Knežević, YMS mentor klavira, klavijatura i dječjih programa dijeli entuzijazam djece te s nestrpljenjem čeka čuti prve note njihovog zajedničkog glazbenog puta.

Djeca su pohrlila u naše prostore s entuzijazmom, a izašla s ogromnom radosti i širokim osmijehom. Sviralo se, pjevalo i plesalo. Naročito mi je bilo drago gledati njihove prve uspjehe koji se pretvaraju u ljubav prema glazbi. Ni neki roditelji nisu ostali imuni pa su se predbilježili za tečajeve za odrasle u sklopu YMS”, kazao je.

Za one sklonije popularnoj glazbi i nekonvencionalnom glazbenom obrazovanju Yamaha Music School programi su idealni, rekao nam je Ivan Burić, YMS mentor bubnjeva., koji ističe kako je atmosfera na probnim satovima cijelo vrijeme bila opuštena jer su odmah krenuli sa sviranjem, na iznenađenje polaznike koji možda nisu očekivali da će odmah imati priliku svirati instrument koji ih zanima i to neki čak uz pjesme koje su im već poznate, što ih je posebno oduševilo.

Neki su došli naučiti nešto novo, drugi su zainteresirani da prošire postojeće znanje, dok su treći tu možda samo zbog hobija i zabave. I to je posebnost koju pruža Yamaha Music School, koja raznim programima za sve uzraste ima za svakog po nešto. Kao mentor bubnjeva zadovoljan sam zainteresiranošću za instrument i veselim se radu s polaznicima, od kojih je nekoliko potpunih početnika, te nekoliko koji već sviraju”, istaknuo je.

Iz kategorije: Glazba & Spektakli