Datum objave: 04. Ožujak 2023

VEČERAS U TUNELU / Najprije izložba Šibenčanke Marijane T., a onda DJ program Britakne Birds i Ivane Ji

Diana Ferić
Diana Ferić

Dvostruki program večeras, u subotu 4. ožujka u Tunelu u Mandalini. Najprije će u 21 sat biti otvorena izložba Marijane T. ‘Elektronika nije smeće’, a od 23 sata moći ćete čuti kako zvuči suvremena elektronička glazba u engleskim klubovima. Prezentirat će se DJ-ica iz Londona Birds, a konačno će u šibenskom klubu nastupiti i Ivana Ji, jedna od najintrigantnijih žena hrvatske scene.

Obje djevojke imaju obilje vlastite produkcije, specifičan zvuk i dosta komponiraju.

Ivna Ji u posljednje vrijeme dosta istražuje, plovi po oceanima zvučnih mogućnosti i eksperimentira roneći po dubinama audio inženjeringa. Endemska je pojava u regiji jer malo koja žena zna toliko o glazbenim matematikama kao ona.

Za DJ pultom je angažirana, predana ambijentu i atmosferi na plesnom podiju. Ne voli se ponavljati i stalno lovi neki novi, drugi, bolji set. U vječnoj je potrazi za svetim gralom muzičke kombinatorike, Atlantidom od zvuka skrivenom u najdubljim morima njezina talenta.

U Tunel dolazi bez opterećenja, koncentrirana samo na muziku, ples i dobru klupsku zabavu.

Nominirana je za nagradu Elector kao DJ-ica godine, a njezin ‘Rescape’ je u utrci za Electronica singl/EP godine.

Ivna Ji bila je logičan i jedini pravi izbor za dijeljenje pulta u Tunelu s britanskom djevojkom Birds koja vrti acid techno s psihodeličnim utjecajima novoga vala.

Oduševila nas je svojim novim, upravo objavljenim izdanjem ‘Rain Dance’ i jedva čekamo čuti njezin spoj techna, acida, EBM-a i srodnih muzičkih pravaca.

DJ-ira, radi LIVE, objavljuje za super labele poput Ombra International, NEIN i Samo Records

Prije toga izlaže šibenska umjetnica Marijana T. Pokazat će  svoje lampe i druge izloške koje radi od recikliranog električnog i elektroničkog smeća. Ulaz na izložbu za sve je besplatan, a ulaznice za Birds i Ivnju Ji prodavat će se na blagajni Tunela. Cijelu noć na šanku je akcija za posjetitelje, a u ponudi su Likarija i Crna Ruža, super pića domaćeg brenda Ante Sladić Vino po super cijeni od 2 eura.

Iz kategorije: Glazba & Spektakli