Datum objave: 17. Studeni 2022

VRHUNSKI JAZZ MADE IN VODICE / Helena Bastić i gipsy band „JB Quintet” lansirali sjajnu pjesmu “Butterfly” – 100 postotni vodički glazbeni proizvod.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Butterfly” zove se pjesma koju su u produkciji „Croatia recordsa” objavili Helena Bastić i gipsy band „JB Quintet”. Riječ je o vrhunskoj jazz baladi koja 100 postotni vodički proizvod. Pjesmu je u svom maniru, a riječ je o jednoj od najboljih hrvatskih pjevačica svih vremena otpjevala Helena Bastić, koja je s Jurajom Birinom odgovoran i za glazbu i za aranžman.
Pjesmu
“Butterfly” bez razmišljanja odmah bi potpisala takva glazbena veličina kao što je Norah Yones. Divno je što se njom Helena vraća na vrh hrvatske glazbene scene, a posebno raduje što se, uz to što je vrhunska pjevačica, dokazala i kako skladateljica, aranžerka i pjesnikinja. Njena kolaboracija s odličnim vodičkim gipsy bandom koji Vodice uzdiže na razinu svjetske jazz metropole, pun je pogodak. Hrvatska odavno nije imala nije mogla čuti dobar spoj najfinijega jazza i pop glazbe u izvedbi tako vrsnih glazbenika kao što su Juraj Birin, Tonći Zekonjić, Mate Živković, Aleksej Buturović i Toma Cukrov i tako sjajne pjevačice kao što Helena Bastić.

 

Butterfly”/ Helena Bastić & JB Quintet
Glazba: Helena Bastić/Juraj Birin
Tekst: Helena Bastić
Aranžman: Helena Bastić/Juraj Birin
Videoprodukcija: Belamarimages
Vokal: Helena Bastić Gitara: Juraj Birin
Gitara: Tonći Zekonjić Solo gitara: Mate Živković
Bas gitara: Aleksej Buturović
Klavijature: Toma Cukrov

Video

“Butterfly”/ Helena Bastić & JB Quintet
Iz kategorije: Glazba & Spektakli