Datum objave: 02. Kolovoz 2022

BOGAT PROGRAM / Na tvrđavi sv. Mihovila večeras King Gizzard & The Lizard Wizard, a do kraja tjedna još tri koncerta, na Baroneu filmske večeri

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Uzbudljiv tjedan pred nama je na šibenskim tvrđavama i u Kući umjetnosti Arsen koji počinje dvostrukim koncertom australske rock senzacije King Gizzard & The Lizard Wizard! Stiže nam i neponovljiva Jasna Zlokić, a u Kući umjetnosti Arsen bit će otvorena jedna jako posebna izložba!

Četiri koncerta na Mihovilu

Australski rock bend King Gizzard & The Lizard Wizard održat će dva koncerta zaredom na Tvrđavi sv. Mihovila, 2. i 3. kolovoza. Gizzardi su poznati po nepredvidivim nastupima pa je za očekivati da će svaki koncert u Šibeniku biti posebno iskustvo! Oba koncerta u Šibeniku su rasprodana, a oba dana na pozornici Tvrđave sv. Mihovila kao predgrupa nastupit će australska umjetnica moćnog vokala Grace Cummings. 

- Nakon dvostrukog koncerta King Gizzard, na Tvrđavi sv. Mihovila u četvrtak idemo dalje s programom RTL Musica 'Glasno s Tvrđave' u sklopu kojeg ćemo ovaj tjedan ugostiti Edu Maajku. Ulaznica za koncert ima još i dostupne su u sustavu Eventim – poručuju iz Tvrđave kulture Šibenik. 

Koncertni tjedan na Mihovilu zaključit će istinska diva hrvatske estrade, neponovljiva Jasna Zlokić, a dobra vijest za sve koji 'Skitnicu', 'Ja sam ti jedini drug' i 'Putevima vjetra' žele čuti uživo, je da ulaznica za koncert ima još, a dostupne su u sustavima Eventim i Croatia Tickets!

Filmske večeri na Baroneu

- Na tvrđavi Barone prošli tjedan smo uživali u plesnim izvedbama u sklopu Šibenik Dance Festivala, a ovaj tjedan nastavljamo s redovnim filmskim programom srijedom i subotom. U srijedu prikazujemo malteški film Luzzu čija je projekcija bila odgođena zbog požara, dok u subotu pod zvijezdama gledamo film Paralelne majke Pedra Almodovara, nježnu odu majčinstvu – najavljuju iz Tvrđave kulture.

Izložba Vatroslava Kuliša u Kući umjetnosti Arsen

Kuća umjetnosti Arsen po prvi put mjesto je likovne izložbe i to jednog od najvećih majstora suvremenog slikarstva u Hrvatskoj, Arsenovog dugogodišnjeg prijatelja Vatroslava Kuliša. Izložba nazvana 'Lice sunca' bit će otvorena u četvrtak4. kolovoza s početkom u 21 sat.

Kuliš, jedan od naših najboljih apstraktnih slikara, prvi je umjetnik koji će svoja platna predstaviti u Arsenu, a među njegovim novim radovima koje će izložiti, jedno je posvećeno Arsenu Dediću.

Ulaznice za izložbu dostupne su online i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen po cijeni od 30 kuna, dok je članovima Kluba prijatelja šibenskih tvrđava i studentima ulaz slobodan uz predočenje važeće iskaznice.

Izložba će biti otvorena do18. kolovoza!

Iz kategorije: Glazba & Spektakli