Datum objave: 01. Kolovoz 2022

POČELA 29 ORGULJAŠKA ŠKOLA / Među polaznicima je čak sedmero Šibenčana, bit će predstavljena ostavština Božidara Grge

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Počela je danas u Šibeniku 29. orguljaška ljetna škola održati i trajat će do 10. kolovoza. U radu Škole ove godine će sudjelovati 7 predavača i ukupno 23 polaznika od kojih čak 7 iz Šibenika.

Od sedam predavanja koja će se održavati u dvorani Interpretacijskog centra "Civitas sacra" izdvajamo posebno dva: Orgulje za najmlađe, u subotu 6. kolovoza.u 11h, interaktivno predavanje za bebe, djecu i mlade koje će održati Ursa Ljuban te predstavljanje ostavštine Božidara Grge, hrvatskog organologa i utemeljitelja Orguljaške ljetne škole, u ponedjeljak 8. 8. u 18h. O njemu će, u povodu njegovog 80. rođendana govoriti dr. sc. Snježana Miklaušić-Ćeran. Ona je izradila detaljan popis ostavštine prof. Grge koji je 4. srpnja ove godine, zajedno s ostavštinomm predan u Državni arhiv u Šibeniku i dostupan je javnosti.

Koncert otvorenja 29. orguljaške ljetne škole održat će se večeras u crkvi sv. Duha, na Trgu Dinka Zavorovića, s početkom u 20.30 sati. Nastupit će violinistica Laura Vadjon i orguljaš Pavao Mašić na jednim od najstarijih orgulja u Hrvatskoj, orguljama Nikole Lupinija iz 1640. Ulaz je besplatan, a koncert se održava uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija RH.

Iz kategorije: Glazba & Spektakli