Sidebar Menu

Datum objave: 14. Srpanj 2022

MOSTAR SEVDAH REUNION / Ne propustite sutra na svetom Mihovilu glazbu koja razgaljuje srca - spoj sevdaha i romske pjesme

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Ne propustite sutrašnji koncertni spektakl na tvrđavi svetog Mihovila - nastup jednog od najpoznatijih balkanskih etno sastava, legendarnog  Mostar Sevdah Reuniona. Najavljen je kao spoj iskustva, mladosti i sevdalijske elegije s balkanskom i romskom glazbom. Ulaznice možete kupiti u sustavu Eventima. Koncert će s eodržati na pozornici ispod glavnog gledališta.

Mostar Sevdah Reunion čini grupa glazbenika koje ujedinjuje ljubav prema sevdahu. Svoj umjetnički izraz pronašli su u izvođenju i interpretaciji sevdalinki i romske muzike kroz suvremena aranžmanska rješenja. Svojim jedinstvenim stilom izvođenja te kombinacijom izvornih sevdalinki s jazz, blues, soul i etno glazbenim elementima, pioniri sevdaha 21. stoljeća, Mostar Sevdah Reunion ne prestaju oduševljavati publiku diljem svijeta.

Idejni začetnik sastava je Dragi Šestić, producent i menadžer benda, koji je okupio grupu umjetnika koji dijele istu strast i imaju  suvremen viziju 400 godina stare glazbene tradicije te na taj način žele i održati tradiciju. 

Mostar Sevdah Reunion nastupao je širom svijeta od Velike Britanije, Holandije, Danske, Belgije, Portugala, Njemačke, Austrije, Španije, Italije, Francuske, Mađarske, do Australije, Švedska, Norveške, Turske, Švicarske, Finske, Hrvatske, Srbije , Slovenije, na kraju na Otoku Madeira i Kanarskim otocima. Koncerte su održavali u poznatim kazališnim prostorima i koncertnim dvoranama.

Međutim kao najdraže nastupe izdvajaju nastup u Londonu u dvorani Queen Elizabeth Hall, (2002 god.) kao i poziv da budu gosti B.B.Kinga na specijalnoj večeri “Blues Around the World” gdje su nastupali zajedno sa najvećim imenima bluesa, Van Morrisonom, Bill Wymanom, Keb Moom, Marva Wrightom.Nastupili su na brojnim festivalima: amsterdamskom “Roots festivalu”, belgijskom “Sfinks festivalu”, njemačkom “Stimmen-Lorach”, na “World Music Festivalu” u Španjolskoj, te na prestižnom “Nica Jazz festivalu” pred više od 50.000 posjetilaca, zatim Rio Loco Festival, Festival Músicas do Mundo, International Filmfestival Frankfurt,f estival “LES ORIENTALES Whitby Music Port Festival, Festival Raízes do Atlântico, The Festival Theatre Hall, World Music Festival-u i još mnogim, mnogim drugim.

Balkanski bluzeri” kako su ih od milja prozvali world music kritičari, kažu kako su njihovi koncerti imaju “that something” te su vokala Ilijaza Delića usporedili sa Frank Sinatrom. A ako lično njih pitate najveći kompliment im je usporedba sa svjetski poznatim etno sastavom “Buena Vista Social Club”.

Iz kategorije: Glazba & Spektakli

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.