Sidebar Menu

Datum objave: 06. Lipanj 2022

SAMO NAS NEBO RASTAVIT MOŽE /Sinoć u Splitu 20 000 ljudi uglas pjevalo s Mišom na Starom placu

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Koncert za pamćenje bio je sinoćnji nastup Mate Miše Kovača na splitskom Starom placu na kojem s eokupilo oko 20 000 ljudi. Uglas s njim pjevali su sve njegove hitove.

Popeo se Mišo na pozornicu na bivšem igralištu nogometaša Hajduka i napravio glazbeni spektakl u gotovo tri sata trajanja nastupa, zajedno s gostima koji su se izmjenjivali na pozornici od 60 metara i s dvjestotinjak svjetlosnih efekata.

Red pjesama tako su otpjevali Alen Nižetić, Jole, klapa Rišpet, Saša Antić, Slavonske lole i, naravno, Ivana Kovač.

S prvim taktovima pjesme "Dalmacija u mom oku", a s kojom je otvorena večer, znalo se da će koncert svima ostati u pamćenju.

"Važnije je napuniti Split nego Madison Square Garden", rekao je Mišo, a dok je pjevao "Budi čovjek dobre volje" ružu mu je donijela, kako je rekao, njegova unučica.

Mišo je potom nizao ostale hitove kao što su "Drugi joj raspliće kosu", "Nikoga nisam volio tako", "Najljepše su oči moje majke" i "Svi pjevaju, ja ne čujem", a publika je zborski pjevala sve njegove pjesme.

U nekoliko je navrata isticao kako je sretan čovjek kad vidi generacijsku razliku u publici. Ispričao je i kako mu je Hajduk nekad i sad najveći klub, a u zahvalnost za svu skrb i brigu dok je bolovao, splitskom je KBC-u donirao 100 tisuća kuna.

"Ovu emociju ne možeš prenijeti u izjavu ili u tekst, ovo se treba doživjeti da bi shvatili. I ja sam zaplakala kad mi je kćer ocu donijela ružu, ne znam na koga je tako slobodna", izjavila je za Hinu Ivana Kovač nakon koncerta.

Ulaznica za ovaj koncert zadnjih je nekoliko dana postala najtraženiji papirić u gradu pod Marjanom, što ne čudi s obzirom na to da su prošle četiri godine od zadnjeg velikog koncerta prvog brka estrade u Splitu, i to u Spaladium Areni.

Iz kategorije: Glazba & Spektakli

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.