Datum objave: 18. Svibanj 2022

POČINJE SEZONA NA MIHOVILU / Ove godine nastupaju uglavnom domaće pjevačke zvjezde, sezonu otvara Giboni

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Uskoro kreće sezona glazbenih programa na tvrđavi svetog Mihovila. Program još nije do kraja definiran, a zada je sigurnih 20 koncerata, najviše domaćih pjevača i bendova, ali i inozemnih poput Jacka Savorettija, KING GIZZARD & THE LIZARD WIZARDA te Bajage i Instruktora.

 27. svibnja POLUMATARON 4 TVRĐAVE

U sklopu sportsko-kulturne manifestacije Polumaraton 4 tvrđave, 27. svibnja u 20 sati na Tvrđavi sv. Mihovila održati će se koncert Gibonnija. Do 1.5. ulaznice su dostupne samo prijavljenim trkačima u sklopu Polumaratona, a nakon će biti dostupne svima putem Eventim sustava.

 

2.6. MARKO ŠKUGOR

2. lipnja na pozornicu se penje Marko Škugor – jedan od najboljih tenora ovih prostora, a ulaznice za događaj mogu se nabaviti putem Eventim sustava.

11. lipnja - NIPPLEPEOPLE & BUČ KESIDI

Veliki plesni tulum s grupama Nipplepeople i Buč Kesidi stiže u subotu, 11. lipnja na Tvrđavu sv. Mihovila. Fantastičan dupli koncert na najljepšoj dalmatinskoj pozornici na otvorenom predstavit će dva sjajna live benda.

15. lipnja HLADNO PIVO

Bend će ove godine odsvirati 35 koncerata kojima će obilježiti 35 godina benda. U Šibenik se vraćaju na pozornicu Tvrđave sv. Mihovila podsjetiti sve na bogati katalog klasika koji su objavili u proteklih 35 godina.

16. lipnja – NINA BADRIĆ

Nina Badrić, jedna od najcjenjenijih hrvatskih glazbenica čija karijera uspješno traje punih 30 godina, ovo ljeto se vraća na Tvrđavu sv. Mihovila!

18. – 19. lipnja - LORDE

Jedna od najvećih pop zvijezda novije generacije, novozelanđanka hrvatskih korijena Lorde, premijerno će nastupiti u ovom dijelu Europe i to na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila 18. i 19. lipnja. Na izuzetno ekskluzivnom koncertu sa svega 1050 ulaznica u prodaji, Lorde će podsjetiti na neke od svojih mega hitova s prva dva albuma, ali i predstaviti novi album. Oba dana koncerta su rasprodana po punom kapacitetu.

24. i 25. lipnja – LET'S ROCK

Na tri festivalske pozornice će se kroz dva dana izmijeniti dvadesetak izvođača, a prvi put uz glazbene snage domaće alternativne scene naći će se i regionalni izvođači!

28.lipnja, Tvrđava Barone – ELIS LOVRIĆ

Nazivaju je istarskom vilom, a njezinu glazbu mostom koji spaja baštinu mora s baštinom srca!

Elis Lovrić, akademska glumica i multijezična kantautorica koja govori pet i pjeva na deset jezika, upravo je objavila svoj novi album koji će predstaviti na Tvrđavi Barone.

30. lipnja – AMIRA MEDUNJANIN

Sarajevska glazbenica Amira Medunjanin se, kako i sama kaže, uvijek rado vraća na pozornicu Tvrđave sv. Mihovila, a ovo ćemo je ljeto slušati krajem lipnja.

 

Poznata je po svojim interpretacijama sevdaha i tradicionalnih pjesama drugih zemalja regije, a njeni se nastupi uvijek pamte.

1. srpnja – DAMIR URBAN&4

Omiljeni Riječani vraćaju se u Šibenik - Damir Urban i njegova Četvorka ovo ljeto penju se na pozornicu Tvrđave sv. Mihovila!

Koncert će se održati 1.7., a ovom prilikom publika će moći uživo poslušati nove pjesme s nedavno objavljenog albuma “Lipanj, srpanj, kolovoz” ali i neke stare hitove poput "Mjesta za mene" koja ove godine puni čak 18 godina!

7. srpnja – BAJAGA I INSTRUKTORI

Jedan od najdugovječnijih, najkvalitetnijih i najpoznatijih rock sastava s područja bivše države 7.7.2022. uživo nastupa na najljepšoj pozornici na Jadranu - Tvrđavi sv. Mihovila.

Bajaga & Instruktori u Šibeniku su nastupali jednom, 1989. godine. Od tada, šibenska publika nije imala priliku slušati ovog velikana glazbenog stvaralaštva u svom gradu.

9. srpnja – PETAR GRAŠO

Na još jednoj rasprodanoj koncertnoj večeri ovo ljeto uživati ćemo uz Petra Grašu koji će u organizaciji Star produkcije održati svoj koncert i predstaviti svoje nove pjesme.

13. srpnja – ŠIBENSKA NARODNA GLAZBA & 4 TENORA

Koncertni spektakl koji se lani rasprodao u rekordnom roku i za koji se tražila ulaznica više, ove godine se vraća na pozornicu Tvrđave sv. Mihovila. Riječ je, naravno, o nastupu šibenskih Glazbara koji će 13. srpnja ponovno udružiti snage sa 4 Tenora!

23. srpnja - MATIJA CVEK & THE FUNKENSTEINS

23. srpnja na pozornicu se penju Matija Cvek & The Funkensteins gdje će u organizaciji BABA produkcije publiku oduševiti autorskim pjesmama i hitovima koji ne silaze s top ljestvica, a zainteresirani ulaznice mogu nabaviti putem Eventim sustava.

25. srpnja – RAMAZURI – Otvorenje šibenskog plesnog festivala

Na Tvrđavi sv. Mihovila 25. srpnja bit će otvoreno 11. izdanje Šibenik dance festivala izvedbom mađarske predstave Ramazuri, koja praćena glazbom uživo kroz duhovite i razigrane koreografije spaja suvremeni ples i elemente cirkusa. Šibensku publiku i goste na pozornici sv. Mihovila u predstavu Ramazuri uvest će gostujući 20-minutni plesni program u izvedbi 16 plesačica. Riječ je o skupini Beyond Words Dance Company, izuzetnom projektu koreografkinje Kate Jablonski koja je okupila izuzetne plesačice iz američkog Illinoisa.

Ulaznice za predstavu Ramazuri mogu se kupiti putem sustava Eventim, te na blagajni Tvrđave sv. Mihovila gdje za članove Kluba prijatelja šibenskih tvrđava s važećom članskom iskaznicom vrijedi popust od deset posto.

30. srpnja – JACK SAVORETTI

Jack Savoretti, engleski glazbenik talijanskih korijena po prvi će put nastupiti u Hrvatskoj na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila. Savorettijeva glazba našla je mjesto u poznatim TV serijama Grey's AnatomySons of Anarchy i One Tree Hill, a izvedbama pjesama Catapult i Only You uživo u emisiji Grahama Nortona postao je prepoznatljiv svjetskom auditoriju.

Koncert se održava u sorganizaciji sa zagrebačkim Yammat FM-om, a dodatni kontigent ulaznica će uskoro biti dostupan u sustavu Eventim.


2. i 3. kolovoza - KING GIZZARD & THE LIZARD WIZARD

Nakon odgode najavljenog koncerta u Tvornici Kulture Zagreb, australski rock bend King Gizzard & The Lizard Wizard ovog ljeta održat će dva već odavno rasprodana koncerta zaredom na Tvrđavi sv. Mihovila, 2. i 3. kolovoza.

Od 2010. godine, jedan od najkreativnijih rock bendova u posljednjih deset godina izbacio je čak petnaest studijskih albuma, a Kako su energični s lansiranjem albuma, tako su energični i na koncertima stoga obožavatelje čeka pravi dvodnevni show.

Posljednje ulaznice za drugi dan (3. kolovoza) su dostupne u usutavu eventim, požurite.

6. kolovoza – JASNA ZLOKIĆ

Diva hrvatske glazbene scene Jasna Zlokić nastupit će na Tvrđavi sv. Mihovila 6. kolovoza!

9. kolovoza – JOSIPA LISAC

Diva hrvatske glazbene scene Josipa Lisac vraća na Tvrđavu sv. Mihovila u kolovozu 2022. Svi njezini koncerti na šibenskoj pozornici dočekani su s oduševljenjem publike, pa ni ovaj neće biti iznimka.

Ulaznice su u prodaji u sustavu Eventim.

16. rujna - KINGS OF CONVENIENCE

Nakon 12 godina od posljednjeg izdanja Kings of Convenience se s novim albumom vraćaju se na svjetske pozornice, a savršen koncert za kraj ljeta održat će na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku, 16. rujna 2022. Ovaj Norveški indie folk-pop duo, kojeg često uspoređuju sa Simonom i Garfunkelom, na jednoj od najljepših open-air pozornica Jadrana donijet će upravo ono što nam svima nedostaje u ovoj godini; optimizam, romantiku i opuštanje.

 

 

 

Iz kategorije: Glazba & Spektakli