Sidebar Menu

Datum objave: 17. Ožujak 2022

25. VEČERI DALMATINSKE ŠANSONE / Objavljen natječaj za nove skladbe, prva večer bit će posvećena Dušanu Šarcu

Diana Ferić
Diana Ferić

25. Večeri dalmatinske šansone Šibenik 2022., objavile su natječaj za skladbe koje će biti izvedene na Večeri novih skladbi koja će biti održana 20. kolovoza, uz izravan prijenos Hrvatske radiotelevizije na festivalskoj ljetnoj pozornici na Trgu Republike Hrvatske u Šibeniku.

Tekst objavljenog Natječaja za nove skladbe dostupan je na web stranici festivala: www.sansona-sibenik.com

Program festivala :

Petak, 19.08. – Autorska večer Dušana Šarca

Subota, 20.08. – 25. Večer novih skladbi dalmatinske šansone Šibenik 2022.

Prva večer biti će posvećena autorskim skladbama Dušana Šarca povodom njegovog osamdesetog rođendana i šezdeset godina umjetničkog skladanja i rada, za koje je dobio brojna priznanja i nagrade, glazbene nagrade PORIN  kao i nagradu Grada Šibenika.

Dušan Šarac, skladao je neke od najvećih dalmatinskih uspješnica od kojih možemo nabrojiti skladbe kao Šibenska balada, Maslina je neobrana, Dobra ti večer mati moja, Dalmacija u mom oku, Budi noćas mirno more i mnoge druge.

Skladao je za brojne dalmatinske muške i ženske klape ( Šibenik, Jadrija, Nostalgija, Šufit, Cambi )kao i za vrsne interprete kao što su Mišo Kovač, Đani Stipaničev, Milo Hrnić, Ivo Pattiera, Meri Cetinić, Tereza Kesovija i drugi.

Iz kategorije: Glazba & Spektakli

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.