Datum objave: 20. Veljača 2022

DORA 2022 / Mlada Mia Negovetić, šibenskih korijena osvojila treće mjesto, prva je Mia Dimšić

Diana Ferić
Diana Ferić

Mia Dimšić pobjednica je Dore 2022.! Predstavljat će Hrvatsku na pjesmi Eurovizije koja će se održati u Italiji, u Torinu. Dora je i ove godine održana na pozornici sportske dvorane "Marino Cvetković" u Opatiji, gdje se predstavilo 14 izvođača, od kojih je najbolja bila upravo Mia s pjesmom Guilty Pleasure.

Mia Negovetić, mlada pjevačica šibenskih korijena plasirala se na treće mjesto iako je prema anketama imala najviše šansi za pobjedu. Izvela je pjesmu 'Forgive Me' (Oprosti) , a na kraju nastupa s erasplakala. Šibenska publika Miu pamti još kada je kao djevojčica nastupila na Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku, gradu iz kojeg potječe njezin otac.

Popularnost diljem svijeta stekla je nastupom u američkom showu "Little Big Shots", na poziv slavne producentice i komičarke Ellen DeGeneres koja ju je pozvala u SAD vidjevši video Mijine izvedbe pjesme "Listen" koji je do tada već sakupio milijune pregleda i tisuće pozitivnih komentara ljudi širom svijeta. Hrvatska javnost Miju je upoznala ponajprije zbog izvedbe himne "Lijepa naša domovino" na svečanom mimohodu u Zagrebu u povodu 25. godišnjice VRO Oluja, ali i kao pobjednicu dječjeg talent showa "Zvjezdice".

Mia je u tom periodu imala mnogo zapaženih nastupa od kojih se izdvajaju dva velika koncerta, onaj u Opatiji pod nazivom "Dobar glas daleko se čuje" i onaj u Lisinskom gdje je postala najmlađa pjevačica u hrvatskoj povijesti koja je s navršenih 13 godina dupkom napunila čuvenu dvoranu i održala spektakularan dvosatni koncert u pratnji velikog orkestra pod ravnanjem maestra Zdravka Šljivca i benda. Dosad se uspješno okušala i u glumi, kako u kazalištu tako i na filmskom platnu, sinkronizirala Disneyjev animirani hit "Vaiana", gdje je govorom i pjesmom na hrvatski prenijela glavni lik, Vaianu. Surađivala je s mnogim renomiranim autorima, rezultat čega je i nekoliko objavljenih singlova na engleskom i hrvatskom jeziku, a u većini pjesama pojavljuje se i kao autorica.

 

Iz kategorije: Glazba & Spektakli