Datum objave: 11. Prosinac 2021

10 IM JE GODINA TEK / PARK slavi rođendan i časti koncertom jednog od najvažnijih indie pop izvođača u čitavoj regiji

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenska PARK organizacija 23. prosinca slavi deset godina postojanja i aktivnog djelovanja na obogaćivanju kulturnog i društvenog života grada Šibenika. Tim povodom svoju vjernu publiku časte koncertom zagrebačkog indie pop benda Svemirko koji će se održati u šibenskom đardinu u sklopu ovogodišnje Adventure.

Svemirko će na rođendanskom slavlju odsvirati svoj puni samostalni koncert i izvoditi najpoznatije pjesme s tri dosadašnja studijska albuma – Vanilija, Tunguzija i Skalamerija. Nakon Svemirka za after party pobrinut će se "šibenski Bonobo" kako ga od milja zovu - Fikcio Monger.

Rođendan PARK-a blježavama unazad pet – šest godina. Do sada je to bilo najčešće u klubu Azimut na prepunim koncertima dobrih bendova s kojima surađujemo kroz naše projekte. Ove godine i zbog mjera a i zbog velikog jubileja odlučili smo se za koncert na otvorenom. Hvala ekipi iz Adventure što nas je uvrstila u svoj program. Očekujemo puno puno ljudi, jer Svemirko ima veliku bazu fanova u Dalmaciji i najveće rođendansko slavlje do sada”, najavljuje Igor Bergam ispred PARK organizacije.

Svemirko je prvi put u Šibeniku nastupao upravo na Regius festivalu u organizaciji PARK-a još 2018. godine. Ponovni nastup trebali su imati ovog ljeta na desetom izdanju omiljenog šibenskog glazbenog festivala, ali Regius #10 pandemija je odgodila za 2022.

Podsjetimo, PARK su 23.12.2011. osnovali Ines Rudan, Dora Žganjer, Gligor Radečić, Nikica Šupe i Igor Bergam. Kroz desetljeće aktivnog djelovanja „parkaši“ su u Šibeniku ugostili preko 200 izvođača iz Hrvatske, Europe i svijeta te pokrenuli prepoznatljive glazbene brendove Kulturaljka, Regius Festival, Membrain Festival te serijal rock koncerata na otoku Murteru - Više Rock 'n Rolla na Obali Mora.

Igor Bergam ove godine nagrađen je plaketom grada Šibenika za znatan doprinos razvoju grada Šibenika na području kulturnog i društvenog djelovanja, upravo kao dugogodišnji „prvi čovjek“ ove šibenske vrijedne organizacije.

Iz kategorije: Glazba & Spektakli