Datum objave: 07. Listopad 2021

VEČERA ZA 5 NA SELU/ Prof.dr.sc. Ante Pulić pokazao kako se to radi - nije promovirao sebe nego svoj grad i njegovu gastro baštinu

Diana Ferić
Diana Ferić

Svojom kreativnošću u sastavljanju menua, korištenjem autohtonih namirnica, iznenađenjem koje je priredio sudionicima, a iznad svega, jednostavnošću te razinom i sadržajnoću komuniciranja prof.dr.sc Ante Pulić oduševio je gledatelje treće ovotjedne emisije „Večera za 5 na selu' , o čemu svjedoče komentari na duštvenim mrežama. Zajednički nazivnik velike većine tih komentara je da je prof. Pulić na dostojaan i dostojanstven način prezentirao Šibenik i da su rijetki takvi kandidati u emisijama tog tipa.

 Za razliku od svih prethodnih večera, domaćin Ante je svoju 'Večeru za 5 na selu' odlučio započeti, a ne završiti iznenađenjem. Tako je svoje goste dočekao u šibenskoj marini te im na brodu ponudio aperitiv uz kratku vožnju po šibenskom zaljevu.

Dobro se to sjetio, da bude malo zanimljivo“, komentirala je Katarina, a Teu je vožnja brodom toliko dirnula da je skoro pustila suzu: „Lijepo nas je iznenadio, nisam se davno vozila brodom, zadnji put sam se vozila s djedom i bakom…“

Nakon romantične vožnje i prekrasnog pogleda na Šibenik s mora, Ante je pozvao goste u svoj dom te im ondje poslužio večeru, a sve je započelo zanimljivim tradicionalnim predjelom – kuhani motar, jaja i šibenske kobasice – luganige. Motar i luganige nekima su bile nepoznanice, no svi su imali mišljenje o njihovom okusu.

Ovo nisu prave luganige, ja sam odrasla na takvoj spizi i znam kakve trebaju biti. Luganige nikad nisam jela frigane, uvijek sam ih jela kuhane i po meni nisu imale okus po pravim luganigama“, komentirala je Tea, a Ivica je rekao: „Bilo mi je ekstra sve osim trave, bilo mi je previše trave…“ – pritom misleći na motar.

Za glavno jelo Ante je pripremio lignje na gulaš s bobom, što je bio spoj mora i kopna, kako je on to slikovito opisao.

Ekstra, top! Lignja dobra, nije tvrda i okus je dobar. Jedino ne volim bob, a ostalo mi je ekstra“, opet je pohvalio Ivica, dok Antoniji i Tei okus gulaša nije odgovarao jer je domaćin u njega stavio previše čili papričice. „Osobno ne volim ljutu hranu i lignje mi nisu došle do izražaja“, rekla je Antonija, dok se Katarina ugodno iznenadila: „Nisam nikad kušala gulaš od lignji, super mi je to, volim probati nove stvari!“

Za desert je poslužena slastica od jagoda, koja je nekima bila odlična, a nekima prejednostavna. Kad je stigao red na ocjenjivanje, Katarina je Antinu večeru ocijenila devetkom jer joj je sve bilo super. Antonija i Tea su mu dale ocjenu 7 jer im je gulaš bio previše ljut, a Ivica mu je dao devetku: „Bio sam u dilemi kako ocijeniti večeru – da li s 9 ili 10, ali ne volim onu zelenu travu i to je presudilo. Ostalo je sve bilo na nivou.“ Tako je Ante zaradio 32 boda, što nije dovoljno da prijeđe u vodstvo.

Hoće li Katarina nadmašiti njegovu i Antonijinu večeru – pogledajte u četvrtak u 20.15 sati na RTL-u!

Iz kategorije: Glazba & Spektakli