Datum objave: 29. Srpanj 2021

USPJEH MLADOG GLAZBENIKA / Antonio Perina potpisao ekskluzivni ugovor s Croatia Recordsom i kao izvođač i za projekt Dispruv

Diana Ferić
Diana Ferić

Mladi glazbenik i multiinstrumentalist Antonio Perina iz Tisnog, kojeg su glazbenom nadom nazivali još dok je bio tinejdžer potpisao je s Croatia Recordsom ekskluzivni ugovor kao solo  izvođač  te za projekt Dispruv koji je  oformio u suradnji sa svojim sumještaninom  Lovrom Crvelinom.  

 "S Croatia Recordsom sam surađivao od 2015. kada sam izbacio svoj prvi singl "Dođi, pripremio sam sce na bol". Zadnjih godina se naša suradnja manifestirala kroz izdavanje singlova, no sada smo odlučili tu priču zaokružiti i podignuti na jednu ozbiljniju razinu. Potpisao sam ekskluzivni ugovor kao solo izvođač ,a li i za projekt Dispruv koji sam napravio s Lovrom.  Mi smo dugogodišnji prijatelji te smo od 2012. godine povremeno radili i snimali pjesme u mom studiju u Tisnom. Predstavili smo materijal Croatiji records . Na prvu im se svidjelo to što radimo.. Potpis ugovora je velik iskorak kako za mene tako i za Dispruv jer puno znači imati podršku od Croatia Recordsa koja je ujedno i najveća izdavačka kuća u regiji. Drago nam je da je uz nas netko tko vjeruje u ono što radimo stoga smatramo da ćemo zajedničkim snagama uspješno doprijeti do publike", kazao nam je Antonio.
 
"Dvojac koji se sprema osvojiti hip hop scenu zove se Dispruv, a čine ga tišnjanski glazbenici Lovre Crvelin aka Prowlem i Antonio Perina.Njihovo dugogodišnje prijateljstvo koje je između ostalog povezivala i glazba rezultiralo je prvim singlom “Murano”, koji su odlučili podijeliti s javnosti. Dvojac neobičnog imena Dispruv zapravo izražava bunt prema današnjem vremenu neobične zatvorene stvarnosti i u svojim djelima guraju dalmatinsku opuštenost, ljubav prema životu i svemu onom što on nosi", kažu o svojim novim akvizicijama u Croatia Recordsu. 
Publika je već imala prilike upoznati mladog i talentiranog Antonija Perinu koji iza sebe ima već nekoliko singlova poput “Divan svijet”, “Balerina”, “Crveni ruž”, a sve češće se bavi i produkcijom. Osim za glazbu Antonio ima smisla i za režiju koje se prihvatio za prvi spot “Murano”.
Kada se  prije nekoliko godina pojavio u javnosti, s 20 godina,  predstavljali su ga kao najmlađeg hrvatskog kantautora i  i multiinstrumentalistu. Glazbenu naobrazbu stekao je u srednjoj glazbenoj školi “Ivana Lukačića” u Šibeniku na saksofonu kao glavnom instrumentu. Paralelno je učio svirati gitaru i klavir. Javno nastupa čak od svoje devete godine izvodeći program na sva tri instrumenta. Paralelno sluša i izvodi  rock glazbu  koja je temelj njegovih  nastupa uživo. 
Piše vlastite pjesme, a osim glazbe i teksta radi i vlastite aranžmane. 
Iz kategorije: Glazba & Spektakli