Sidebar Menu

Datum objave: 02. Srpanj 2021

NOVE MJERE STOŽERA UBIJAJU ORGANIZATORE DOGAĐAJA: Regius Festival odgođen za ljeto 2022.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Glazbeni Regius Festival koji je svoje jubilarno deseto izdanje trebao doživjeti za tjedan dana, od 9. do 11. srpnja u kampu Martinska nasuprot Šibenika, odgađa se za ljeto 2022.  Razlog tome nove su epidemiološke mjere koje su jučer stupile na snagu a tiču se, između ostalog, i javnih okupljanja na otvorenome.

"Dragi prijatelji Regiusa i Muzike, s velikom tugom vas moramo obavijestiti da se deseto izdanje Regius festivala u suradnji sa muzikom.hr nažalost neće održati ove godine. Jučerašnje mjere Vlade RH koje izričito ograničavaju organiziranje javnih okupljanja na otvorenom, te uvjetuju da se svi takvi događaji rade isključivo s covid putovnicama, nama onemogućuju da realiziramo događaj kakav smo željeli, i tjeraju nas da odgodimo festiva", poručili su.

"Za organizatore glazbenih ljetnih festivala, ostavljena su samo dva modusa rada: bez covid putovnica uz nikad rigoroznije mjere, do 100 ljudi, radno vrijeme do ponoći te s covid putovnicama, u tom slučaju bez ikakvih ograničenja. U trenutku kad je procijepljenost u Dalmaciji nešto više od 35 posto, a sustav dobivanja QR koda u covid aplikaciji i dalje u informatičkim povojima, organizatori Regiusa prisiljeni su odgoditi festival koji su ove godine organizirali u suradnji sa glazbenom platformom muzika.hr   ", kaže Igor Bergam, predsjednik udruge P.A.R.K. koja organizira Regius i dodaje: "Nemamo ništa protiv da je svaki posjetitelj obavezan dokazati da ne nosi virus pri ulasku u festivalski prostor, zbog trenutnih nedostataka aplikacije i cijelog sustava provjere, te jako kratkog vremenskog perioda od tjedan dana, jednostavno nismo u mogućnosti ispoštovati navedene mjere Stožera.

S druge strane, Regius od samih početaka promovira kulturu jednakost svih ljudi, bez obzira na nacionalnost, vjeroispovijest, rasu ili spolnu orijentaciju, tako da i u ovom slučaju ne želimo raditi razliku na bilo kojoj osnovi i izboru pojedinca.

Tako se deseto izdanje Regiusa u suradnji s Muzikom naziva Regius X Muzika odgađa za ljeto 2022. godine. – stoji u obavijesti iz PARK organizacije.

Podsjetimo, ove godine u Šibeniku su uživo trebali nastupati Goran Bare & Majke, Urban & 4, Mimi Mercedez, Svemirko, Grše, Tam, Bore Balboa, Klinika Denisa Kataneca, Barbara Munjas, Živac Maradona i lokalni izvođači Mali Japanac i Diskodelija. Planiran je i drugi electro stage na kojem je trebalo nastupiti preko 30 DJ-eva iz Šibenika, Splita, Zadra i Zagreba.

Publika Regiusa na takav program će ipak trebati pričekati iduću godinu, za kad se organizatori nadaju da će napokon moći napraviti deseto izdanje festivala u punom obimu i bez restrikcija.

Svim posjetiteljima koji su do sada kupili ulaznice za Regius, one vrijede i za festival dogodine, a osiguran je i povrat kompletnog novca koji se može zatražiti preko Entrio sustava stoji u priopćenju iz PARK-a.

Iz kategorije: Glazba & Spektakli

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.