Sidebar Menu

Datum objave: 04. Travanj 2021

GLEDAJRE VEČERAS I NA NAŠOJ FACEBOOK STRANICI /Umjetnik čiji je zadnji film uzbudio i komisiju Oscara, ove nedjelje pleše Sporky Disco

Diana Ferić
Diana Ferić

Multimedijalni umjetnik Dalibor Barić, čiji je eksperimentalni animirani film ‘Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa’ posljednjih mjeseci glavna vijest na hrvatskoj kulturnoj sceni, obradio je i u svom stilu montirao video intervju koji je s njim za emitiranje ove nedjelje u video magazinu ‘Sporky Disco’ napravila novinarka Tena Šarčević.

Ta jedinstvena artistička minijatura autora čiji posljednji film hvale kritičari diljem svijeta emitirat će se u nedjelju u 21 sat kao Facebook i YouTube premijera u produkciji šibenske organizacije RatCat, u terminu njihova sve popularnijeg video magazina klupske i pop kulture Sporky Disco. Istovremeno, Barićev ‘special’ prikazivat će se i na desetak drugih Facebook stranica partnerskih organizacija i medija koji podupiru šibensku alternativnu kulturnu scenu.

Dalibor Barić rodom je iz šibenskog kraja, iz Pirovca, a zadnja dva desetljeća živi i radi u Zagrebu. Iznimno je plodan autor iza kojeg je bezbroj projekata, eksperimentalnih, animiranih, kratkometražnih i drugih filmova, video spotova, marketinških kampanja, stripova, crteža, kolaža i multimedije svake vrste. Veliki je ljubitelj glazbe koju i sam producira pa je na ‘Slučajnoj raskoši prozirnog vodenog rebusa’ osim režije, snimanja, montaže i svega ostalog potrebnog da se napravi film - u cijelosti potpisao i svu glazbu.

Kako je klinac iz malog dalmatinskog mista, koji je u osnovnoj školi crtao stripove, a u pubertetu svirao u post punk bendu postao internacionalno poznato ime koje hvale veliki mediji poput Varietya dok mu film konkurira za Oscara, hrvatski gledatelji doznat će iz prve ruke u nedjelju.

Sporky Disco, inače, emitira se od početka godine svake nedjelje kao 15-25 minutni show namijenjen publici na društvenim mrežama. S naglaskom na klupsku i pop kulturu, kroz svoje vijesti, intervjue i reportaže, sadržajem pokriva široki spektar tema iz oblasti glazbe, filma, književnosti itd. Show njeguje satiru i karikaturu koja je gotovo iščezla iz medija, a Sporky Disco je vraća u nekom ‘svom’, digitalnom obliku, kroz video kolaž, gifove i animacije. (FOTO u prilogu: Dalibor Barić / Rebus screenshot)

INFO PUNKT

Video najava Sporky Disco Special

https://we.tl/t-Aoxz0ZDFJe

 

Vimeo kanal Dalibora Barića

vimeo.com/user1479357

Facebook stranica filma Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa

facebook.com/vodenirebus

Sporky Disco YouTube kanal

bit.ly/SporkyDisco

RatCat Social

facebook.com/ratcat.hr

instagram.com/ratcat_hr

…..

ARTIST, BLITZ BIO

Dalibor Barić (1974) multimedijalni je umjetnik koji živi i radi u Zagrebu. Autor je kratkometražnih animiranih i eksperimentalnih filmova, glazbenih spotova (Bilk, Vuneni, Pips, Chips & Videoclips, Ante Perković), festivalskih špica (Motovun Film Festival), stripova (u Libri Liberi), instalacija, crteža i kolaža, a producira i glazbu. Godine 2019. sudjelovao je na zagrebačkom Animafestu kao član žirija Velikog natjecanja dugometražnog filma.

Filmografija: Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa (2020), Astronaut od perolaka (2017), Nepoznate energije, neidentificirani osjećaji (2015), Amnezijak na plaži (2013), Marienbad First Aid Kit (2013), The Spectres of Veronica (2011), New Hippie Future (2011), Pain So Light That Appears As Tickle (2010), The Mind from Nowhere (2010), The Horror of Dracula (2010), Ghost Porn in Ectoplasm! But How? (2010), Nymph Gloss Atari (2010).

Iz kategorije: Glazba & Spektakli
Označeno u:

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam