Datum objave: 17. Lipanj 2020

TKO MOŽE ODOLJETI NP KRKA / Poznata britanska gastro influencerica s obitelji uživala na Krki, pogledajte s čim su ih počastili

Diana Ferić
Diana Ferić

Victoria  Holder, poznata gastro influencerica stigla je  iz Velike Britanije u Hrvatsku još  u ožujku ove godine s ciljem da posjeti Nacionalni park „Krka“, jedan od najmlađih i najljepših nacionalnih parkova u Hrvatskoj, no planove im je poremetila korona zbog koje su se u Šibensko – kninskoj županiji odonda zadržali. Kraj pandemije i popuštanje zaštitnih mjera dočekali su  u kampu „Marina“ na Lozovcu, a čim im se ukazala prilika, ostvarili su svoju dugogodišnju želju – cjeloviti obilazak NP „Krka“.

Kao poznata gastro influencerica, Victoria svoje veganske recepte redovito objavljuje u brojnim svjetskim veganskim i vegetarijanskim publikacijama poput Vegan Lifestyle Magazinea, Vegan Health & Fitness Magazine te Vegan Societyja, a ova Britanka stoji i iza Instagram profila Victoria's Creative Kitchena na kojemu je prati više od 10 000 pratitelja.

Od drugih gastro blogera i influencera s gastronomske scene, razlikuje je to što u svojim kreativnim veganskim jelima uspješno spaja naizgled nespojive namirnice, ali i to što kuhanje i pisanje recepata odrađuje iz mini busa u kojem, zajedno sa suprugom Nickom i kćerkicom Nelly, putuje po svijetu.

 

Obiteljski posjet NP „Krka“, iskoristila je za upoznavanje najpoznatijih prirodnih bogatstava Parka – Skradinskog buka, Visovca i Roškog slapa na kojem je poslužila slasni namaz od slanutka, cikle i bosiljka.

Današnji obiteljski dan na Krki bilo je čarobno iskustvo. Proteklih mjeseci upoznali smo se s lokalnim stanovnicima koji su izrazito susretljivi i gostoljubivi. Uputili su nas u bogatu tradiciju pripreme hrane od autohtonih proizvoda. Uživali smo u mirisima i okusima hrane i osmišljavanju novih recepata. Iako tako blizu, ni slutili nismo koliko Krka krije iznenađenja i kako su prekrasni lokaliteti koje smo danas obišli. Uz naše bogato iskustvo Hrvatske i pripremu slasnih zalogaja na Krki ovo je bio još jedan fantastičan dan,“ oduševljeno je istaknula Victoria Holder.

 

Djelatnici JU „NP Krka“ ovu su britansku obitelj pak počastili piknikom na  Roškom slapu na kojemu su im poslužili zapečenu palentu s povrćem i prisnicu, beskvasni kruh, te su ovoj britanskoj obitelji otkrili sve sadržaje koje NP „Krka“ nudi svojim posjetiteljima.

Iz kategorije: Glazba & Spektakli