Datum objave: 20. Veljača 2020

ZDS / Dok se Hrvatska spori oko ZDS u Thompsonovim pjesmom "Čavoglave", VIS "Niprije" od nje radi sjajne stvari

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Čak devet sudaca Odjela za javni red i mir Viskog prekršajnog suda odlučivati će o pravnom stajalištu je li pozdrav / usklik: Za dom spremni tj ZDS u Thompsonovoj pjesmi "Bojna Čavoglave" zakonit ili nije. Ta odluka trebala bi definitivo riješiti jedan od najvećih hrvatskih problema - smije li Thompson ili ne smije uzviknuti ZDS na početku svoje pjesme.

I dok se hrvatsko pravosuđe hrva s "Čavoglavama" i ZDS-om, kninski VIS "Niprije" od te pjesme radi sjajne stvari i pretvara ih u glazbena umjetnička djela koja oduševljavaju. Kninska ekipa okupljena pod imenom VIS "Niprije" spaja stihove pjesme "Bojna Čavoglave" s najvećim svjetskim hitovima i "stavlja ih u usta" najpoznatijim svjetskim bendovima i pjevačima.  Njihova Čavoglave verzija bezvremenog hita "California dreamin" minuciozno je remek djelo koje se na fenomenalan način ruga s hrvatskom stvarnošću koja već godinama (štoviše desetljećima) ne zna što će i lovi sama sebe za rep.

Zahvaljujući kninskim Niprijama "Bojnu Čavoglave" na hrvatskom jeziku, ali i na engleskom u krajnje lucidnim prijevodima ("Take Chetnicks Awayi", "Čavoglave Dreamin", "Shalow Čikola", "Surfin´ Čikola" "Dancing Thompson") izvode "Metalica", ABBA, "The Mama´s and The Papa´s", Ben E. King, Lady Gaga i mnogi drugi svjetski popularni glazbenici.

Sjajna zabava (s jasnom porukom što se misli o hrvatskoj ZDS zavrzlami) zajamčena je kao i užitak u novim, svježim i duhovitim verzijama najvećih svjetskih hitova koji zahvaljujući Niprijama, piju vodu s izvora Čikole pod planinom Svilajom. Kao pozivnicu za guštanje u umjetničim djelima Nprija na Youtubeu, uzeli smo maestralnu izvedbu "Bojne Čavoglave"  legendarnih "The Mama´s and The Papa´s": 

 

Video

Iz kategorije: Glazba & Spektakli