Datum objave: 11. Studeni 2019

GAME OF THRONES Maksim Mrvica spot za skladbu „Game of Thrones“ snimio u svom Šibeniku

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Proslavljeni hrvatski  pijanist Maksim Mrvica, spot za skladbu „Game of Thrones“, objavljenu na njegovom posljednjem albumu, snimio je na tvrđavi sv. Nikole u rodnom gradu Šibeniku.  Naslov pjesme povezan je s  "Game of Throns", jednom od najpopularnijih televizijskih serija koja je, kaže Mrvica, inspirirala i njega budući da su dijelovi HBO-ove serije uz Dubrovnik i Split snimani i u Šibeniku. Snimanjem spota  na tvrđavi sv. Nikole, tom vrijednom dijelu baštine čovječanstva koji je pod  zaštitom UNESCO-a.

-Kad sam bio dijete,  pored nje sam često prolazio brodom. Svaki put sam je iznova gledao i promatrao. Vječno se divim tom arhitektonskom čudu neizmjerne kulturne vrijednosti. Prije nešto više od deset godina održao sam koncert na toj tvrđavi. To mi je bio jedan od najdražih nastupa u karijeri. U to doba tvrđava još nije bila rekonstruirana, a ljudi su na taj koncert dolazili brodicama što je tada dodatno uveličalo ambijent. Međutim, sada kada je tvrđava napokon u funkcionalnom stanju i otvorena za javnost sve ću učiniti da za svoje Šibenčane ponovno organiziram koncert na njoj, kaže Maksim

Redatelj Mario Mlakar, dodao je da je namjera spota bila upoznati lokalnu i svjetsku javnost sa zaboravljenim slavenskim panteonom starih paganskih bogova koji su formirali običaje i tradicije naših naroda od pamtivijeka: -Game of Thrones panteon bogova se zapravo bazira na fikcionaliziranoj verziji zajedničkih arhetipova starih indoeuropskih paganskih bogova, tako da nam se ideja spajanja fikcije i stvarnostiu obliku naše priče učinila idealnom.Od njih više desetaka, odabrali smo pet: gospodara svijeta Svaroga, božicu proljetne radosti Vesnu, boga mraka i začetnik svega zla Crnoboga, ljutu boginju smrti, zime i podzemlja Moranu te zaštitnika gostoprimstva Radogosta, kaže Mario Mlakar.

Foto: Youtube & www.hrvati-stuttgart.de

 

Video

Iz kategorije: Glazba & Spektakli