Datum objave: 04. Srpanj 2014

Ljetni menu: Osvježavajuće salate savršene za vruće ljetne dane

Nina Medić
Nina Medić

Salate su idealna hrana za ljetne dane koja će vas osvježiti bez pretrpavanja kalorijama...

Vege burger salata

 

Sastojci: prepečeni slani kruh, luk, rajčica, krastavci

Priprema: Kruh nakidajte na malene kockice i lagano ga prepržite na maslinovom ulju. Kada se ohladi, dodajte luk, rajčice i krastavce, kao i neko drugo povrće ili začin po želji. Začinite je najbolje s limunovim sokom, maslinovim uljem, malo češnjaka i soli. Želite li da vam ova salata bude konkretniji obrok, slobodno joj dodajte prepržene kockice pilećih prsa.

1

 

Salata od tunjevine

 

Sastojci: tunjevina, zelena salata, jaja, špinat, rajčice

Priprema: Salatu operite i iskidajte na malene komadiće. Skuhajte na pari špinat te utvrdo skuhajte jaja. Jaja, špinat, tunjevinu i rajčicu narežite na manje komadiće, dobro promiješajte i pustite da se ohladi. Po želji možete dodati i luk, krastavce, masline ili feta sir, kao i neki dresing.

2

 

Jogurtna salata

 

Sastojci: vaše omiljeno voće ili povrće, jogurt

Priprema: Ovu salatu možete napraviti i u voćnoj i povrtnoj varijanti. Narežite na primjer na malene komadiće luk, krastavac, mrkvicu, celer, kupus, papriku i dodajte tome hladni jogurt. Sastavite sami svoju omiljenu salatu kombinirajući omiljeno voće ili povrće s laganim i osvježavajućim hladnim jogurtom. Pripremate li voćnu varijantu, voću dodajte grčki jogurt koji je ekstra kremast. 

3


Photo credit: Profimedia

Mia Borčić
 
Iz kategorije: Gastro užitci