Datum objave: 08. Svibanj 2014

Nizozemska zvijezda u Zagrebu demonstrira svoje kulinarske vještine

Nina Medić
Nina Medić

Rudolph van Veen, najpoznatiji nizozemski kuhar kanala 24Kitchen, 16. svibnja dolazi u Zagreb.

Najvještiji kuhari među Rudolphovim obožavateljima dobit će priliku iskazati se pred svojim idolom.  Na stranici www.impresionirajrudolpha.hr od 24. travnja do 9. svibnja svi zainteresirani za kuhanje s Rudolphom mogu sudjelovati u natječaju  „Impresioniraj Rudolpha“ prijavom recepta i slike ili videorecepta.

Žiri 24Kitchena odabrat će pet finalista koji će kuhati s Rudolphom. Prijašnja Rudolphova gostovanja bila su posjećena u velikom broju. Tako je prošle godine u Ljubljani na susret s Rudolphom došlo 4000, a u Beogradu 2500 obožavatelja.

Popularni chef, osim što je prepoznatljiv po svom izgledu – uvijek istaknutim dioptrijskim okvirima i plavoj kosi – poznat je upravo po tome što zagovara kuhinju koja se sastoji od lokalnih namirnica i jednostavne pripreme, a zahvaljujući spomenutoj filozofiji, danas je sve veći broj onih koji kuhaju upravo prema njegovim receptima. Poznata Rudolphova rečenica kako je sve ljepše kad se priprema s osmijehom, dovoljno govori o njegovom pozitivnom stavu i ljubavi prema kuhanju koju prenosi na svoje obožavatelje, točnije budi u gledateljima želju da i sami uprljaju ruke i krenu na gastronomsko putovanje.

Iako je završio prestižne kuharske škole i osvojio četiri puta za redom zlatnu nagradu „Silver Toque“, jedno od najprestižnijih kulinarskih natjecanja u Nizozemskoj, te je zajedno s nizozemskim kuharskim timom osvojio brojne druge nagrade diljem svijeta, ostao je uvijek vrlo skroman i prizeman, što je uz njegov šarm, tajna njegovog međunarodnog uspjeha.

Iz kategorije: Gastro užitci