Datum objave: 05. Rujan 2022

PRVI DAN ŠKOLE / Učenici OŠ „Tina Ujevića” jutros su se do škole probijali preko neobilježenog i neosiguranog gradilišta. Nije bilo nikoga da ih zaštiti.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Učenici osnovne škole „Tina Ujevića” jutros su se do svojih školskih klupa probijali kroz neoznačeno i neosigurano gradilište. Nigdje nije bilo nikoga da ih zaštiti. Prosvjedi nekih roditelja bili su uzaludni, a na povike djece koja su s pravom negodovala nitko se nije obazirao.
Djeca koja pohađaju školu „Tina Ujevića” na Trgu Andrije Hebranga i inače su nezaštićena. Na prilazima njihovoj školi nema pješačkih prijelaza, nema ni uspornika, takozvanih „ležećih policajaca” na cesti. Prometno redarstvo ne pojavljuje se ni na početku ni na kraju nastave, kao ni za vrijeme odmora kada djeca trče nevidljiva između automobila i u korov zarasle dijelove trga.
Nitko se nije pojavio ni jutros da ih barem simbolično čuva prvog dana škole, a nisu postavljena ni bilo kakvi znakovi koji bi djecu upozorili da moraju prijeći preko gradilišta, preko iskopa i hrpa građevinskog materijala, osim besmislenog u pješačkoj zoni postavljenog prometnog znaka ograničenja brzine kretanja vozila na 30 kmh.  

Iz kategorije: Fotogalerija