Datum objave: 05. Travanj 2024

RAZBOJNIŠTVO / Pod prijetnjom nožem 40 - godišnjak jučer ukrao lijekove u ljekari Varoš,a nakon toga i u Domu zdravlja gdje je uhićen

Diana Ferić
Diana Ferić

Jučer uhićeni 40 - godišnjak nije počinio samo razbojništvu u ljekarni Varoš u Šibeniku nego je osumnjičen za još jedno razbojništvo, dva kaznena djela oštećenja tuđe stvari i prisilu prema službenoj osobi.

"Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni 4. travnja u 8,33 sati u Šibeniku u ulici Kralja Zvonimira, ušao u ljekarnu Varoš te uz prijetnju nožem prema zaposlenicama ljekarne starima 61, 41 i 61 godinu otuđio jednu kutiju lijekova. Oštetio je i prodajni pult. Prilikom pokušaja da spriječe osumnjičenog da otuđi lijekove, oštećene 61- godišnjakinja i 41-godišnjkinja su zadobile lakše tjelesne ozljede, okvalificirane u Općoj bolnici u Šibeniku.
Daljnjim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni nakon bijega s mjesta počinjenja kaznenog djela, u 08,46 sati  došao u Dom zdravlja u Šibeniku, gdje je također uz prijetnju nožem prema zaposlenicama 60-godišnjkinji i 64-godišnjakinji tražio izdavanje lijekove
i oštetio vrata službene prostorije.Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja te tijekom postupanja, osumnjičeni je u namjeri sprječavanja službene osobe u obavljanju službene radnje,odgurnu policijsku službenicu, kojom prilikom je ista zadobila lakšu tjelesnu ozljedu konstatiranu u Općoj bolnici u Šibeniku", ističe Sanja Baljaks, glasnogovornica PU šibensko - kninske.

Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko -kninske.

Iz kategorije: Crna kronika