Datum objave: 25. Ožujak 2024

Vozač osobnog automobila kod Industrijske zone Ražine nepropisno skretao s ceste, sudario se s motociklistom koji je pretjecao kolonu

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Teške tjelesne ozljede zadobio je 26 – godišnji motociklist u prometnoj nesreći koja se dogodila prošlog petka ujutro na državnoj cesti D-8 u, blizini industrijske zone Ražine, a skrivio ju je 63 – godišnji vozač automobila šibenskih registracijskih oznaka, a vozač mopeda je bio u prekršaju. Vozač atomobila je skretao preko pune središnje linije i suprotno prometnom znaku. Nije se uvjerio da to može učiniti bez opasnosti po sudionike u prometu, ne vodeći pritom računa o položaju vozila te brzini i smjeru kretanja. Sudario se s motociklom šibenskih registarskih oznaka kojim je upravljao 26- godišnjak, a koji je u trenutku sudara pretjecao vozila preko središnje pune neisprekidane crte.
Od siline udara i pada na kolnik 26- godišnjaku su u Općoj bolnici u Šibeniku konstatirane teške tjelesne ozljede te je nakon ukazane liječničke pomoći pušten na kućnu njegu.
Zbog izazivanja prometne nesreće protiv 63- godišnjaka podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.
Protiv 26- godišnjeg vozača podnesena je Prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama .

Iz kategorije: Crna kronika