Datum objave: 15. Ožujak 2024

NESREĆA / Na magistrali kod Primoštena teško stradao 27-godišnji vozač koji je izgubio nadzor nad vozilom pri pretjecanju kamiona.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Na državnoj Jadranskoj magistrali u blizini Primoštena dogodila se prometna nesreća u kojoj je 27-godišnjak zadobio teške tjelesne ozljede. Prometna nesreća se dogodila na način da je 27-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom njemačkih nacionalnih registarskih oznaka, dolaskom do lijevog preglednog zavoja, vršeći radnju pretjecanja teretnog automobila nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju kolnika, uslijed čega gubi nadzor nad upravljačem vozila, te u zanošenju s vozilom prelazi na dio kolnika namijenjenom ulazu i izlazu pristupne ceste, gdje vozilom udara u osobni automobil šibenskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 60-godišnjak. Od siline sudara odbija se od vozilo kojim je upravljao 60-godišnjak, te u zanošenju  izlijeće van kolnika i prevrće se na krov. 27- godišnji vozač zadobio je teške tjelesne ozljede, te je zadržan na bolničkom liječenju.
 Zbog izazivanja prometne nesreće i počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv njega su podneseni Obavezni prekršajni nalog i izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Iz kategorije: Crna kronika