Datum objave: 08. Ožujak 2024

Dramatično uhićenje ilegalnog migranta iz Sirije koji je bježao policiji na području Knina

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Policijski  službenici Policijske postaje Knin proveli su kriminalističko istraživanja nad državljaninom Sirije zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Schengenskog sporazuma i kaznenog djela prisila prema službenoj osobi. Bježao je od policije, izašao iz automobila koji je vozio, a automobil je udario u policijsko vozilo.
U srijedu, 6. ožujka u okolici Knina, 44-godišnji državljanin Sirije je upravljao osobnim automobilom nacionalnih oznaka Mađarske. Kada su ga policajci uočili povećao je brzinu vozila te se udaljio u smjeru grada Knina. 
Prilikom bijega iz osobnog automobila, osumnjičeni je vozilo stavio u takav položaj da je udarilo u službeno vozilo policije.
Osumnjičeni je pronađen i priveden u službene prostorije policijske postaje Knin radi provođenja kriminalističkog istraživanja. Osim 44-godišnjeg državljanina Sirije, u osobnom automobilu nalazilo se više stranih  državljana koji su nezakonito ušli na područje Republike Hrvatske i prema kojima je postupano sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma i kaznenog djela prisila prema službenoj osobi 44-godišnjak je uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Iz kategorije: Crna kronika
Označeno u: