Datum objave: 17. Listopad 2023

PROSTITICIJA / Priveden 19 - godišnjak koji je u Šibeniku i još nekim gradovima posredovao u prostituciji dviju stranih državljanki

Diana Ferić
Diana Ferić

Policijski službenici Službe kriminalističke policije PU šibensko – kninske u suradnji s PU zagrebačkom i PU splitsko-dalmatinskom dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom i 23-godišnjom srpskom državljankom osumnjičenima za dva kaznena djela prostitucije

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako su osumnjičeni, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, u vremenskom razdoblju od 3. do 13. rujna na području više gradova u Republici Hrvatskoj, između kojih je i Šibenik, vrbovali i organizirali dvije strane državljanke od 23 i 35 godina radi pružanja seksualnih usluga.

U tu svrhu su kreirali oglas na internetskim stranicama i dogovarali usluge s klijentima, a zarada od usluga se dijelila između osumnjičenih i stranih državljanki. Također je utvrđeno da su novčani dio od pruženih usluga osumnjičeni dobivali uplatama putem bonova na svoje račune.

Osumnjičeni 19-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske dok je kaznena prijava dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a osumnjičena se od ranije nalazi u pritvoru zbog drugih kaznenih djela. 

Iz kategorije: Crna kronika