Datum objave: 06. Listopad 2023

U zaleđu Vodica 58 godišnjak uzgajao marihuanu, u Dubravi s drogom uhićen 23 - godišnji izazivač nereda na sportskim natjecanjima

Diana Ferić
Diana Ferić

U Službi kriminalističke policije dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakom osumnjičenim za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem 5. listopada, koje je temeljem Naloga Županijskog suda u Šibeniku uključivalo i pretragu poljske kućice u zaleđu Vodica, pronađeno je i oduzeto: dvije osušene stabljike indijske konoplje (100 i 140 cm), više suhih grana s cvjetovima droge marihuane – 96 grama, više posuda s drogom marihuanom – 555 grama, 20 stabljika indijske konoplje posađenih u posude, sve visine od 30 – 280 cm.

Protiv osumnjičenika će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Drugi slučaj o kojem je dana izvijestila PU šibensko – kninska odnosi se na drogu.
Temeljem Naloga Županijskog suda u Šibeniku, policija je 5. listopada pretražila kuću u Dubravi gdje je kod 23-godišnjaka pronađeno i oduzeto 23,15 grama marihuane i 0,15 grama amfetamina, a kod 21-godišnjaka 1,1 gram marihuane i bokser. Dvadesetrogodišnjak je i prekršitelj Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, a zbog prethodnih prekršaja nije se u nekoliko navrata javljao u policijsku postaju prije sportskih natjecanja pa je uz Optužni prijedlog je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku gdje mu je Rješenjem određeno zadržavanje u zatvoru u trajanju od 14 dana.

Na Prekršajni odjel općinskog suda u Šibeniku je priveden i 21-godišnjak zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja te je nakon saslušanja pušten.

Kako su tijekom pretrage pronađene i dvije zračne puške koje su vlasništvo 45-godišnjaka, a nije bila prijavljena njihova nabava, privremeno su oduzete i protiv vlasnika će biti podnesen Optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja.

Iz kategorije: Crna kronika