Sidebar Menu

Datum objave: 25. Kolovoz 2023

U Kornatima između otočića Kurba mala i Brušnja utopio se ronilac na dah. Tijelo ronioca pronašli su pripadnici specijalne ronilačke jedinice MUP-a

Stanko Ferić
Stanko Ferić

U Kornatima između otočića Kurba mala i Brušnja utopiose ronilac na dah. Tijelo talijanskog državljanina pronašli su pripadnici specijalne ronilačke jedinice MUP-a. Pronađeno je u sklopu koordinirane akcije traganja u sitsko – žutskoj otočnoj skupini. Njegov nestanak prijavljen je jučer u 16,45 sati. Nestanak je prijavio njegov poznanika jer se nije vratio u predviđeno vrijeme. Prema dostupnim informacijama nestali je ronio na dah između otočića Kurba mala i Brušnjak, kamo je doplovio brodicom 24. kolovoza u jutarnjim satima. Intenzivna akcija traganja i spašavanja koordinirana je iz MRCC Rijeka u suradnji sa Lučkom kapetanijom Zadar i Lučkom ispostavom Sali, Lučkom kapetanijom Šibenik te brodom i brodicom Postaje pomorske i aerodromske policije PPAP Zadar, u širem području sitsko – žutske skupine otoka. Akcija je privremeno obustavljena sinoć i nastavljena jutros, odmah po razdanjivanju prema planu traganja. Tijekom današnjeg dana organizirano je površinsko, podmorsko i zračno traganje, a uključivalo je spasilački brod i jednu brodicu iz sastava LK Zadar, jedan policijski brod PPP Šibenik i jednu brodica iz sastava PPAP Zadar. U podmorsko traganje angažirane su dvije skupine policijskih ronilaca policijskih uprava Zadarske i Šibensko – kninske županije, dok je u zračno traganje angažiran zrakoplov tip „Pilatus“, iz sastava Obalne straže RH. Očevid o uzrocima ove ronilačke nesreće provodi Lučka kapetanija Zadar u suradnji s policijskim istražiteljima. 

Foto: www.mup.hr

Iz kategorije: Crna kronika

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.