Datum objave: 07. Kolovoz 2023

POŽAR NA JAHTI / Sinoć kod Žuta izgorjela usidrena jahta, posada je na vrijeme evakiurana

Diana Ferić
Diana Ferić

Jedrilica usidrena u blizini Žuta u Kornatima sinoć je izgorjela nakon što je na njoj izbio požar. Okolnosti se još utvrđuju.

Intervenirali su vatrogasci i Lučka kapetanija.

Dojava o požaru zaprimljena je u 19:36 sati. Na intervenciju su izašli JVP Šibenik i VZ Šibensko-kninske županije sa šest vatrogasaca i dva vozila. Požar je ugašen u 22:30 sati.

Posada jahte je na vrijeme evakuirana , potvrđeno je za Morski.hr.

Lučka kapetanija dala je nalog vlasniku da otegli brod do luke ili marine kako bi policija mogla obaviti očevid i utvrditi uzrok izbijanja vatre koja je uništila brod, doznajemo od Šime Pavića, glasnogovornika PU šibensko - kninske.

Vatra je skoro prešla na kopno. Mještani su je odvukli do zaljeva, a policija je stigla tek nakon tri sata”, javlja Morski.hr.

Mislimo da je kriv generator. Dvije jahte su bile vezane jedna uz drugu i manja jahta se oslobodila, a onda je pobjeglo oko 6 do 8 ljudi. Jedan je čak skočio s pramca i odvezao jahtu, ali je skoro požar prešao na kopno, malo je nedostajalo. Nakon 45 minuta mještani su odvukli jahtu iz zaljeva, gdje je cijela izgorjela i potonula. Nismo sigurni je li u posadi bili državljani Austrije ili Njemačke”, isšpričao imje svjedok Nejc Vilič.

 FOTO: Screenshot

Iz kategorije: Crna kronika
Označeno u: