Datum objave: 18. Srpanj 2023

POMORSKA NESREĆA / U Murterskom moru motorna jahta sudarila se s ribarskim brodom „Mošun”. Jedna je osoba poginula.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Nakon sinoćnje teške pomorske nesreće koja se dogodila kod Murtera, a u kojoj je poginuo kuhar na ribarici na koju je naletjela jahta jedna je osoba privedena.  U tijeku je kriminalističko istraživanje u suradnji s predstavnicima Lučke kapetanije u sklopu kojeg je u prostorije policije privedena jedna osoba. Po završetku kriminalističkog istraživanja obavijestit ćemo vas o detaljima i utvrđenom, kažu u PU šibensko – kninskoj.

Nesreća se dogodila oko 19.35 dvije nautičke milje jugozapadno od otoka Murvenjaka, blizu Murtera.
„Prema iskazima sudionika, došlo je do sudara između jahte pod hrvatskom zastavom i ribarice pod hrvatskom zastavom. U sudaru je smrtno stradala jedna osoba. Još je u tijeku ispitivanje i razgovor sa svim sudionicima, tako da ćemo znati detaljnije nakon što završi istraga, rekao je lučki kapetan Ivan Paušić za 
HRT. Članovi posade ispričali su kako je kuhar upravo pripremao večeru i da su se spremali objedovati kada je u njih udarila motorna jahta. Inače, plovili su iz Tkona na robolovno područje.
Poginuo je član posade s ribarskog broda
iz Tkona. Nekoliko je osoba lakše ozlijeđeno, ali nisu poslane na bolničko liječenje, nego im je na mjesta pružena prva pomoć. Dodao je da je jahta nakon sudara potonula, a kočarica je dotegljena u Murter i sad se provode daljnji razgovori i istraga.

Jahta je potonula na 80 metara dubine.

Uklanjanje će potrajati s obzirom na dubinu jer je riječ o vrlo zahtjevnoj radnji koja zahtijeva specijalnu opremu i ronioce”, objasnio je kapetan.

Objavljeno ranije 

Sinoć se u Murterskom moru dogodila teška pomorska nesreća. Motorna jahta u punoj je brzini naletjela na ribarski brod „Mošun” iz Tkona. U silovitom sudaru, prema neslužbenim dojavama, jedna je osoba poginula. Članove posade „Mošuna” spasile su posade jahte „Novela” koja pod malteškom zastavom i ribarskih brodova „Hobos” i „Kun” koji su se zatekli u blizini. Još nema službenih informacija o ovoj pomorskoj nesreći. Na mjestu havarije je brod za traganje i spašavanje „Šibenik” šibenske Lučke kapetanije.  

Foto: Vessel Finder, Općina Tkon

Iz kategorije: Crna kronika