Datum objave: 13. Srpanj 2023

POŽAR / U požaru kod Grebaštice ozlijeđeni jedna vatrogasac i jedan civil koji se našao u zoni gašenja svojom krivnjom

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Jedan vatrogasac i jedan civil ozlijeđeni su u velikom požaru koji gori kod Grebaštice od 11 sati, potvrdili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice za N1. Vatrogasac se naudisao dima, a sad je dobro. Građanin je svojom krivnjom došao u zonu gašenja.

Apeliraju  na građane da vatrogascima ne otežavaju gašenje, a sebe ne dovode u opasnost kako bi požar iz blizine promatrali ili ga fotografirali i snimali. Također, strogo je zabranjeno korištenje dronova u zoni rada protupožarnih zrakoplova jer se time izravno ugrožava sigurnost zračnih i zemaljskih snaga, poručili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Objavljeno ranije

Požar kod Grebaštice još nije pod kontrolom. U gašenju  trenutno sudjeluje 148 vatrogasaca sa 56 vatrogasnih vozila. Angažirani su vatrogasci iz Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije (JVP Split i Trogir te DVD-ovi Split, Kaštel Gomilica i Solin) kao i intervencijske vatrogasne postrojbe Zadar, Split i Šibenik te 5 Canadaira, objaljuje Hrvatska vatrogasna zajednica. 

- Požar još uvijek nije pod kontrolom vatrogasaca, a jak vjetar otežava njegovo gašenje. Povećava se broj angažiranih snaga kako bismo ga što prije lokalizirali - rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković za N1.

Foto: HVZ

Iz kategorije: Crna kronika