Sidebar Menu

Datum objave: 24. Travanj 2023

GOVOR MRŽNJE / 32 - godišnji Srbin na Internetu širio mržnju prema Hrvatima pa dobio uvjetnu kaznu zatvora

Diana Ferić
Diana Ferić

U policijskoj postaji Knin dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom s prebivalištem u Srbiji, nakon čega je osumnjičen za počinjenje prekršaja iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Vrijeđao je na Internetu nacionalne osjećaje Hrvata.


„Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni 32-godišnjak, koji prebiva na području Srbije, u razdoblju od 2019. do studenog 2022.godine na internet aplikaciji za komunikaciju, iz mržnje objavljivao sadržaje koji vrijeđaju nacionalne osjećaje građana Republike Hrvatske čime je počinio navedeni prekršaj”, kaže Šime Pavić, glasnogovornik PU šibensko – kninske.

Uz Optužni prijedlog je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku gdje mu je Rješenjem određena uvjetna kazna zatvora u trajanju od 15 dana koja se neće izvršiti ukoliko u roku od godinu dana ne počini istovrsni prekršaj.

Iz kategorije: Crna kronika

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.