Datum objave: 14. Travanj 2023

OTVORENA ISTRAGA / Osumnjičeni za postavljanje ručne bombe pod automobil u Šibeniku završio u istražni zatvor

Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon ispitivanja uhićenog državljanina Republike Hrvatske (1950.),osumnjičenog da je prije 14 godina u Šibeniku podmetnuo ekploziv pod automobila njemu poznatog vlasnika Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo pokušaja ubojstva i teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti i zadržan je i istražnom zatvoru.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 73-godišnjak 20./21. srpnja 2009., između 22 i 7.35 sati u Šibeniku, na podvozje automobila marke Alfa Romeo njemu poznatog vlasnika postavio ručnu bombu M 75, na način da se ona uslijed vožnje i trešnje automobila aktivira i usmrti vlasnika tog automobila, stoji u priopćenju DORH-a.

Osnovano se sumnja da je 21. srpnja oko 7.35 sati, tijekom vožnje automobila došlo do aktiviranja bombe, a vlasnik automobila, koji je njime u to vrijeme upravljao, nije ozlijeđen. No, uslijed aktiviranja bombe i nastale eksplozije jedna je osoba, koja je bila u blizini automobila, zadobila tešku tjelesnu ozljedu, dok su dvije osobe zadobile tjelesne ozljede, a nastala je materijalna šteta na automobilu Alfa Romeo, dva mopeda i još jednom automobilu u blizini eksplozije te na prozorima i fasadi zgrade Šibensko-kninske županije.

Državno odvjetništvo podnijelo je sucu istrage prijedlog da protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Iz kategorije: Crna kronika