Datum objave: 11. Travanj 2023

Šibenska policija privela 39 - godišnjaka koji je dva puta provalio u stan iste gospođe, ukrao joj bankovnu karticu, podigao novac i vratio ju

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenska policija dovršila je, nakon dovršenog kriminalističko istraživanje, osumnjičila 39-godišnjakom za više kaznenih djela i to dvije teške krađe, tri računalne prijevare na štetu 77 – godišnjakinje kao i za prekršaje neovlaštenog posjedovanja droge i nedopuštenog nošenja i korištenja oružja na javnom mjestu.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni od 5. do 7. travnja u Šibeniku, prvo provalio u stan 77-godišnjakinje i otuđio bankovnu karticu s PIN-om te je s bankomata podignuo novčani iznos od 500 eura nakon čega je vratio karticu. Zatim je ponovno 9. travnja provalio kod iste oštećene osobe, ponovno uzeo karticu i PIN te podigao još 300 eura dok mu je jedna transakcija odbijena. Nakon dojave da se čuju pucnjevi u večernjim satima 9. travnja osumnjičeni je zatečen s oružjem. Predao je policiji plinski pištolj s 4 komada streljiva dok je kod njega pronađeno i 0,3 grama droge kokain”, priopoćio je Šime Pavić, glasnogovornik PU Šibensko – kninske.

Zbog počinjenja kaznenih djela uz kaznenu prijavu osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske dok će protiv njega biti podnesen i Optužni prijedlog zbog počinjenja dva prekršaja vezana za oružje i drogu.

Iz kategorije: Crna kronika