Datum objave: 04. Siječanj 2023

BORBA PROTIV OVISNOSTI / Tijekom Mjeseca borbe protiv ovisnosti šibenska policija zaplijenila 55,4 grama heroina, 0,6 grama kokaina, 1030 grama hašiša, 381 gram marihuane i 11,2 grama amfetamina.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Tijekom Mjeseca borbe protiv ovisnosti koji policija provodi se svake godine provodi od 15. studenog do 15. prosinca policijski službenici PU šibensko-kninske županije otkrili su i riješili 3 kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i 12 prekršaja zlouporabe droga, a među 109 vozača motornih vozila testiranih na droge i lijekove otkrili su četvoricu pozitivnih.
Tijekom akcije policija je pronašla i oduzela 55,4 grama heroina, 0,6 grama kokaina, 1030 grama hašiša, 381 gram marihuane i 11,2 grama amfetamina.

Cilj akcije Mjeseca borbe protiv ovisnosti je upozoriti cjelokupnu javnost na problem zlouporabe svih sredstava ovisnosti, a osobito droga te potaknuti sve subjekte na provedbu aktivnosti za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.
Neovisno o mjesecu Mjeseca borbe protiv ovisnosti, najavila je PU šibensko – kninska, rad na suzbijanju ovisnosti će se odvijati i dalje, a osim zlouporabe droga bitan element je i suzbijanje svih vrsta ovisnosti jer sve utječu na svakodnevno ponašanje i funkcioniranje u društvu.

Iz kategorije: Crna kronika