Datum objave: 02. Siječanj 2023

Puno vozača vozi prebrzo i pod utjecajem alkohola, u Mirlović Zagori teško stradao vozač s gotovo 2 g/kg alkohola u organizmu

Diana Ferić
Diana Ferić

U prometnoj nesreći koja se 30. prosinca oko 19 sati dogodila na županijskoj cesti 6 kod Mirlović Zagore teže je ozlijeđen 52-godišnjak.

Do prometne nesreće je došlo kada je 52-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom Peugeot pod utjecajem alkohola, a izmjereno mu je 1,94 g/kg alkohola u organizmu, zbog neprilagođene brzine sletio izvan kolnika i od udara zadobio teže tjelesne ozljede zbog čega je zadržan na liječenju u OB Šibenik”, kaže Šime Pavić, glasnogovornik PU šibensko kninske. Policija upozorava da je povećan broj vozača koji upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola te i dalje velik broj vozača koji prebrzo voze i ne koriste sigurnosni pojas

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu u proteklom tjednu, odnosno u vremenu od 27. prosinca 2022. do 1. siječnja 2023.g., na području Policijske uprave šibensko-kninske dogodilo se 13 prometnih nesreća od kojih 7 s 1 teže i 12 lakše ozlijeđenih osoba i 6 s materijalnom štetom.

Analizom uzroka ovih prometnih nesreća utvrdili smo da su dominantni uzroci nepropisna i neprilagođena brzina kretanja – 12 i nepoštivanje prednosti prolaska – 1.

U proteklom tjednu utvrđeno je i sankcionirano ukupno 195 prekršaja, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu (95), nekorištenje sigurnosnog pojasa (27), upravljanje pod utjecajem alkohola (25), tehnička neispravnost vozila (8) i dr., a ujedno je iz prometa isključeno 17 vozača i 5 vozila.

Iz kategorije: Crna kronika