Datum objave: 12. Prosinac 2022

PROMET / Vozači na šibenskom području vole prekoračiti brzinu, ali i voziti pod utjecajem alkohola

Diana Ferić
Diana Ferić

Nepropisna i neprilagođena brzina billa je uzrok u 6 od  9 prometnih nesreća koje su se proteklog tjedna dogodile na području Šibensko – kninske županije. Srećom, u njima nije bilo teže ozlijeđenih. Nepropisna brzina je bio i najčešći prekršaj koji je u istom razdoblju sankcionirala PU šibensko – kninska, od 255 prekršaja više od stotinu ih se odnosila upravo na nepropisnu brzinu. Slijedi nekorištenje sigurnosnog pojasa (57), upravljanje pod utjecajem alkohola (23), tehnička neispravnost vozila (8) i dr., a ujedno je iz prometa isključeno 20 vozača i 9 vozila.

Između svih prekršaja prekoračenja brzine šibenska policija izdvajila je dva na autocesti A-1, oba od 11. prosinca. Oko 11 satizaustavljen je i prekršajno kažnjen 57-godišnjak koji je upravljao Audijem splitskih registarskih oznaka čija je zabilježena najveća brzina kretanja od 207 km/h. Protiv vozača je podnesen Obvezni prekršajni nalog na novčani iznos od 5.000 kuna. U 15.30 sati zaustavljen je i prekršajno kažnjen 48-godišnjak koji je upravljao Mercedesom splitskih registarskih oznaka čija je zabilježena najveća brzina kretanja od 212 km/h. Protiv vozača je podnesen Obvezni prekršajni nalog na novčani iznos od 5.000 kuna.

Dobra je vijest da je u ovoj godini broj prometnih nesreća ostao na razini onog prošlogodišnjeg. Smanjen je broj stradalih osoba, Bilo ih 396 u odnosu na 429 prošle godine. Više od 10 posto svih prometnih nesreća dogodio se zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Povećan je broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, vožnje bez korištenja sigurnosnog pojasa kao i vožnje tehnički neispravnog ili neregistriranog vozila, priopćila je Pu šibensko – kninska

Iz kategorije: Crna kronika