Datum objave: 09. Kolovoz 2022

Pijani motociklist u Drinovcima i nepažljiva vozačica u Dubravi sletjeli s ceste i zadobili teške ozljede. U Vodicama Požežanin napuhao 1,86 promila.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

U prometnoj nesreći koja se 8. kolovoza oko 6,25 sati dogodila u Dubravi na cesti D-33 teže je ozlijeđena 30-godišnjakinja. Do prometne nesreće je došlo kada je vozačica upravljajući osobnim automobilom Škoda šibenskih registarskih oznaka, na raskrižju najvjerojatnije zbog prevelike brzine izgubila nadzor nad vozilom izletjela s kolnika i „popela” auto na zaštitnu metalnu ogradu, a potom udarila u odbojnik za označavanje razdjelnog otoka i napokon u metalni stup. Od udara je zadobila teške tjelesne ozljede te je zadržana na liječenju u Općoj bolnici u Šibeniku. Dan ranije oko 23,40 sati u Drinovcima teže je ozlijeđen 25-godišnji motociklist koji je upravljajući motociklom Derby, pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, u lijevom preglednom zavoju izletio s ceste i udario u stablo. Zadobio je teške tjelesne ozljede te je zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Šibeniku.
Mogući i sasvim izglednu nesreću spriječila je policija u Vodicama koja je pravovremeno uočila potencijalno opasnog vozača koji je upravljao osobnim automobilom BMW požeških registarskih oznaka. Zaustavili su ga i izmjerili mu 1,86 g/kg alkohola u organizmu te otkrili da upravljao automobilom dok mu je na snazi zabrana upravljanja vozilima „B“ kategorije. Uz Optužni prijedlog vozač je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku.

Iz kategorije: Crna kronika