Datum objave: 28. Srpanj 2022

UMRO TROSTRUKI UBOJICA / Umro je Boris Luketa koji je prije pet godina ubio na Brodarici troje ljudi, ali za taj zločin nije nikada odgovarao

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Umro je Boris Luketa koji je prije pet godina na Brodarici ubio troje ljudi , supružnike Hakiju i Milku Keranović te Ivana Bajića, a potom si je pucao u glavu. Motiv je, bio novčani dug koji iz 2013. kada je Kemal Keranović, sin ubijenog bračnog para od Lukete posudio određeni iznos novca, ali mu g nije vratio.

Luketa se prvo se liječio u šibenskoj bolnici, zatim je bio u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplicepa u Kninu, odakle su ga prebacili u šibenski Cvjetni dom. Bio je u teškom stanju i uglavnom je vegetirao. O njemu s do svoje smrti brinula njegova majka s kojom je jedino komunicirao.Luketa nikada nije odgovara za tri teška ubojstva i jedno ubojstvo u pokušaju jer je Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku 2018. godine donijelo rješenje o prekidu istrage protiv njega zato što je provedeno kombinirano psihologijsko i psihijatrijsko vještačenje pokazalo da je raspravno nesposoban. Nije bio sposoban pratiti tijek rasprave, razumjeti pojedine procesne radnje, savjetovati se s braniteljem i iznijeti svoju obranu, a kako je čl. 223. st. 1. ZKP-a propisano da državni odvjetnik prekida rješenjem istragu ako je okrivljenik zbog zdravstvenih smetnji raspravno nesposoban, tako je Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku donijelo navedeno rješenje o prekidu istrage.

Iz kategorije: Crna kronika

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3