Datum objave: 22. Srpanj 2022

KRIMINAL / 42 - godišnjak iz Ružića krivotvorio podatke i dobio više od 1,3 milijuna kuna subvencija, sada se njime bave organi gonjenja

Stanko Ferić
Stanko Ferić

U Službi kriminalističke policije, Odjelu gospodarskog kriminaliteta i korupcije, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom, 34-godišnjakom, 43-godišnjakinjom i 38-godišnjakinjom osumnjičenima za subvencijsku prijevaru.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem u koordinaciji s Općinskim i Županijskim državnim odvjetništvom iz Šibenika utvrđeno je kako je osumnjičeni 42-godišnjak, s ciljem ostvarivanja sredstava državne potpore iz sredstava europskih fondova (Europskog fonda za jamstva u poljoprivredi i Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj), postupajući u svojstvu odgovorne osobe svog trgovačkog društva s područja Ružića, za svoje poljoprivredno gospodarstvo kao i za poljoprivredna gospodarstva ostalih osumnjičenih, zajednički i dogovorno davatelju državne potpore – državnoj agenciji, od 2015. do 2018. godine predao neistinite podatke o korištenju zemljištima u poljoprivredne svrhe, a o kojim podacima je ovisilo donošenje odluke o državnoj potpori, koju su pod takvim neistinitim podacima i dobili. Ukupna materijalna šteta počinjenim kaznenim djelima prema državnoj agenciji iznosi 1.378.302 kune. Također je utvrđeno i da je trgovačko društvo 42-godišnjaka, temeljem Zakona o odgovornosti pravnih osoba, odgovorno za isto kazneno djelo.

Protiv svih četvero osumnjičenika je podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Iz kategorije: Crna kronika