Datum objave: 12. Srpanj 2022

PROMETNA NESREĆA KOD KAPELE / Zbog neprilagođene brzine 27 - godišnjak izazvao nesreću u kojoj je teško stradala turistkinja iz Austrije

Stanko Ferić
Stanko Ferić

U prometnoj nesreći koja se 11. srpnja oko 14.30 sati dogodila na cesti D-121 između Murtera i Kapele, teške tjelesne ozljede zadobila je 67-godišnja suvozačica, austrijska državljanka, a nesreću je skrivio 27 – godišnjak koji je upravljao automobilom Volkswagen, šibenskih registracijskih oznaka, priopćila je PU šibensko – kninska.

Kako navode u priopćenju, do prometne nesreće je došlo zato što 27-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom Volkswagen šibenskih tablica bez korištenja sigurnosnog pojasa, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste ulazeći u zavoj udesno te gužvi u prometu). Kako bi izbjegao sudar s vozilom ispred sebe, koji je prethodno usporio svoje kretanje zbog drugih vozila u koloni, prešao je vozilom naglo ulijevo na prometnu traku za vozila iz drugog smjera i udario u nadolazeći osobni automobil Volkswagen austrijskih tablica kojim je upravljao 71-godišnji austrijski državljanin. Od udara je teške tjelesne ozljede zadobila 67-godišnja putnica iz austrijskog Volkswagena dok je 27-godišnjak zadobio lakše tjelesne ozljede.

Protiv 27-godišnjaka će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Iz kategorije: Crna kronika